MyBBDepo - Türkiyenin MyBB Deposu Forumuna Hoşgeldiniz
Eğer sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, lütfen öncelikle Forum Kurallarını okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
Eğer zaten kayıtlı kullanıcı iseniz, lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile, Giriş yapınız. (Sitemize üyelik ücretsizdir).
VenomBoss avatar
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Derecelendirme: 5/5 - 1 oy

.htaccess ile klasör nasıl şifrelenir?


Sponsor Reklam

Çevrimdışı VenomBoss
 Tarih: 24-03-2017, Saat:18:53
#1
Arkadaşlar bu konu hakkında google'da araştırma yaptım.ancak hangi yolu denediysem hep 500 internal error alıyorum.nasıl yapılcağını yorum altına yazarsanız sevinirim
Cevapla
Bunu Beğenenler:
Sponsor Reklam
Sponsor Reklam Sponsor Reklam

Çevrimdışı Machine
 Tarih: 24-03-2017, Saat:20:24
#2
Kullandığınız sunucu yönetim paneli hangisi ise o panelde klasör şifreleme mevcuttur oradan yapabilirsiniz. .htaccess ile sadece erişim engeli koyabilirsiniz şifreleme yapılmaz
Cevapla
Bunu Beğenenler: xpserkan

Çevrimdışı VenomBoss
 Tarih: 24-03-2017, Saat:20:35
#3
şifreleme derken şunu kasdettim , mesela emre abimizin yaptığı gibi yapmak istiyorum
BKZ : http://prntscr.com/eo0drk / nasıl yapabilirim.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı Machine
 Tarih: 24-03-2017, Saat:20:55
#4
(24-03-2017, Saat:20:35)VenomBoss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: şifreleme derken şunu kasdettim , mesela emre abimizin yaptığı gibi yapmak istiyorum
BKZ : http://prntscr.com/eo0drk / nasıl yapabilirim.

Tamam işte bu tarz sunucu taraflı şifrelemeyi kullandığınız kontrol panelinde gerçekleştireceksiniz. Eğer, kullandığınız panel cPanel ise google'dan cpanel klasör şifreleme diye aratırsanız birçok kaynak bulabilirsiniz.
Cevapla
Bunu Beğenenler: xpserkan

Çevrimdışı VenomBoss
 Tarih: 24-03-2017, Saat:22:26
(Son Düzenleme: 24-03-2017, Saat:22:26, Düzenleyen: VenomBoss.)
#5
@Machine , Yardımlarınız için teşekkür ederim konu kitlenebilir.sorunum çözüldü Gülümseme
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı mybbfanboy
 Tarih: 25-03-2017, Saat:13:20
(Son Düzenleme: 25-03-2017, Saat:13:23, Düzenleyen: mybbfanboy.)
#6
Selam. Sayfa şifrelemek .htaccess ile olmaz çünkü çok büyük sorunlara yol açar ve erişimleri bile engeller.

Resimdeki şifreleme sistemi aşağıdaki gibidir.

Kod:
<?php
$mbdepo[0]['username']="ali";
$mbdepo[0]['password']="alininsifresi";
$mbpepo[1]['username']="veli";
$mbdepo[1]['password']="velininsifresi";
function authenticate()
   {
   header( 'WWW-Authenticate: Basic realm="Private"' );
   header( 'HTTP/1.0 401 Unauthorized' );
   echo 'Authorization Required.';
   exit;
   }
if (!isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) || !isset($_SERVER['PHP_AUTH_PW'])) { authenticate(); } else  
   {
   for($i=0;$i<count($mbdepo);$i++) { if($_SERVER['PHP_AUTH_USER']==$mbdepo[$i]['username'] && $_SERVER['PHP_AUTH_PW']==$mbdepo[$i]['password']){$auth=TRUE;}}
   if($auth !=TRUE) {authenticate();}
   }
?>
Cevapla
Bunu Beğenenler: VenomBoss , xpserkan

Çevrimdışı VenomBoss
 Tarih: 25-03-2017, Saat:14:11
#7
Teşekkürler , Machine'nin dediği gibi dizin gizliliği yaparak şifrelemeyi yaptım Gülümseme
Cevapla
Bunu Beğenenler: mybbfanboy

Çevrimdışı Rocky
 Tarih: 30-03-2017, Saat:13:43
#8
(24-03-2017, Saat:20:55)Machine Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-03-2017, Saat:20:35)VenomBoss Adlı Kullanıcıdan Alıntı: şifreleme derken şunu kasdettim , mesela emre abimizin yaptığı gibi yapmak istiyorum
BKZ : http://prntscr.com/eo0drk / nasıl yapabilirim.

Tamam işte bu tarz sunucu taraflı şifrelemeyi kullandığınız kontrol panelinde gerçekleştireceksiniz. Eğer, kullandığınız panel cPanel ise google'dan cpanel klasör şifreleme diye aratırsanız birçok kaynak bulabilirsiniz.

.htpasswd ile şifrelenilebilir mesela yöncü nün cpanelinde klasör şifreleme yok ben manuel olarak yapıyorum.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  sitemi bu şekil nasıl yaparım kmaraş 3 91 Dün, Saat:20:28
Son Yorum: EmreKarakaya
  Sitemdeki Mobil Olan Kodlamaları Nasıl Düzeltirim ? karanlıkreis 0 146 08-06-2018, Saat:03:31
Son Yorum: karanlıkreis
  Login bölümünü Nasıl Ortalayabilirim? tugrularel 3 265 26-05-2018, Saat:16:27
Son Yorum: coderix
  [1.4 - 1.6 - 1.8] buton nasıl yaparım fatihcray09 0 191 23-05-2018, Saat:14:30
Son Yorum: fatihcray09
  [1.8] Resim Optimizasyonunu Nasıl Yapabilirim? ahmettbilal 5 739 10-09-2017, Saat:19:38
Son Yorum: ahmettbilal



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi