MyBBDepo - Türkiyenin MyBB Deposu Forumuna Hoşgeldiniz
Eğer sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, lütfen öncelikle Forum Kurallarını okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
Eğer zaten kayıtlı kullanıcı iseniz, lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile, Giriş yapınız. (Sitemize üyelik ücretsizdir).
ozanakkaya avatar
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Aktivasyon Bekleyen Grubuna Taşınan Üyelerde Hata


Sponsor Reklam

Çevrimdışı ozanakkaya
 Tarih: 22-05-2016, Saat:20:55
#1
Arkadaşlar,

Öncelikle şunu belirteyim. Lütfen şablona uyun demeyin. Mevzunun soru ile ilgisi yoktur ve açıklamanın ne site adresi ile ne kurulu eklenti ile ne de resim ile herhangi bir ilgisi yoktur. O yüzden şablona uyulmadı. 
 

Tasarlamakta olduğum eklenti ile ilgili olarak, eklentiyi bitirip test aşamasında iken aşağıdaki hatayı fark ettim.

- Admin kontrol panelinden Aktivasyon Bekleyen Grubuna üye taşıyorum.

- Aktivasyon bekleyen grubuna taşınan üye ile oturum açıyorum ve yeni aktivasyon kodu talep ediyorum.

Aktivasyon kodu talep ettiğimde "mybb_awaitingactivation" tablosuna yeni satır ekleniyor. Ancak eklenen yeni satırda type sütununa veri eklenmiyor.

Normalde bu sütuna "r"  verisinin eklenmesi gerekli.

Bu sütuna "r" verisi eklenmediği için ve member.php dosyasındaki (epostaya gönderilen aktivasyon işlemi tamamlama bağlantısı) aktivasyon işlemi ile ilgili satırda (if($mybb->input['action'] == "activate")) aşağıdaki sorgu olduğundan 


Kod:
$query = $db->simple_select("awaitingactivation", "*", "uid='".$user['uid']."' AND (type='r' OR type='e' OR type='b')");

type alanı boş olduğu için eposta ile gönderilen bağlantıya tıklandığında aktivasyon işlemi gerçekleşmiyor.

Üstteki sorguda isnull(type) ölçütü eklenince sorun çözülüyor ancak bu ölçütün sistemin işleyişi yönünde sakıncası olabilir.

Ben yaptığım eklentide oluşturduğum fonksiyon ile bu alana "r" girdisi ekletiyorum.

Ancak bu fonksiyon bulunmayan herhangi bir sitede aktivasyon bekleyen grubuna aktarılan üye hesabını aktifleştiremeyecektir.

Üstte belirtilen hususlar 1.8.7, 1.8.6, 1.8.5 kurulu 5 farklı sitede denenmiştir. Hepsinde de aynı hata ile karşılaşılmıştır.
Cevapla
Bunu Beğenenler:
Sponsor Reklam
Sponsor Reklam Sponsor Reklam

Çevrimdışı ozanakkaya
 Tarih: 03-07-2016, Saat:02:12
#2
Bu mevzu burada da aynı mı acaba. Yönetimdeki arkadaşlar inceleyip bilgi verebilir mi?
Aynı hata var ise community'e bug olarak yazalım.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kullanıcı profili Hata!!! Snmzoglu34 3 136 24-11-2018, Saat:19:29
Son Yorum: merihforum
  [1.8] Yorum gönderirken karşılaştığım hata. Serkesia 1 84 21-11-2018, Saat:20:37
Son Yorum: tedem
  [1.8] Güncelleme yapınca hata oluyor. #Zavira 1 198 30-10-2018, Saat:16:22
Son Yorum: Machine
  Xenforo 1 Veritabanı Yapılandırma hata akar 7 306 16-10-2018, Saat:00:30
Son Yorum: akar
SSS [1.8] Aktivasyon maili gitmiyor / Normal mailler gidiyor mızrak 1 167 23-08-2018, Saat:14:17
Son Yorum: Machine



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi