MyBBDepo - Türkiyenin MyBB Deposu Forumuna Hoşgeldiniz
Eğer sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, lütfen öncelikle Forum Kurallarını okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
Eğer zaten kayıtlı kullanıcı iseniz, lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile, Giriş yapınız. (Sitemize üyelik ücretsizdir).
safarimax avatar
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

Forum eklerken SQL hatası


Sponsor Reklam
media venus

Çevrimdışı safarimax
 Tarih: 03-08-2014, Saat:18:09
#1
Web site Site Adresi : http://www.ee-elit.info/
Versiyon MyBB Sürümü : 1.6.14
Eklenti-Plugin Kurulu Eklentiler :
  1. Puanlama Sistemi
  2. Eklenti Değil Tasarım Kod ile ekledim Forumun id sine göre icon ekleniyor.
Hata-Sorun Sorun açıklaması : Forum eklediğimde SQL hatası alıyorum.

SQL Hatası:
Kod:
1054 - Unknown column 'forum_icon' in 'field list'
Sorgu:
Kod:
INSERT INTO eeelit_forums (`name`,`description`,`linkto`,`type`,`pid`,`parentlist`,`disporder`,`active`,`open`,`allowhtml`,`allowmycode`,`allowsmilies`,`allowimgcode`,`allowvideocode`,`allowpicons`,`allowtratings`,`usepostcounts`,`password`,`forum_icon`,`showinjump`,`modposts`,`modthreads`,`mod_edit_posts`,`modattachments`,`style`,`overridestyle`,`rulestype`,`rulestitle`,`rules`,`defaultdatecut`,`defaultsortby`,`defaultsortorder`) VALUES ('Diğer','.htaccess gibi.','','f','30','','7','1','1','0','1','1','1','1','1','1','1','','','1','0','0','0','0','0','0','0','','','0','','')

Resim-Grafik Hata Ekran Görüntüsü :
resim
Cevapla
Bunu Beğenenler:
Sponsor Reklam
sponsor reklam sponsor reklam

Çevrimdışı Manager
 Tarih: 03-08-2014, Saat:18:16
(Son Düzenleme: 03-08-2014, Saat:18:16, Düzenleyen: Manager.)
#2
"Eklenti Değil Tasarım Kod ile ekledim Forumun id sine göre icon ekleniyor."
Hocam bu dediğiniz kısımdan kaynaklanıyor olabilir çünkü:
Kod:
1054 - Unknown column 'forum_icon' in 'field list'
kısmına dikkat ediniz.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı safarimax
 Tarih: 03-08-2014, Saat:20:13
#3
Onuda kaldırdım fakat sorun devam ediyor.
Ben önceden veritabanını yedekleyip forumu silmiştir.Veritabanın daki bazı sql ları attığımda bazı eklentileri arıyor bulamadığından böyle sorun çıkıyor olabilir mi?
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı Manager
 Tarih: 03-08-2014, Saat:20:16
#4
(03-08-2014, Saat:20:13)safarimax Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Onuda kaldırdım fakat sorun devam ediyor.
Ben önceden veritabanını yedekleyip forumu silmiştir.Veritabanın daki bazı sql ları attığımda bazı eklentileri arıyor bulamadığından böyle sorun çıkıyor olabilir mi?

Hocam bence siz bu konuyu MyBB konusunda profesyonellere danışınız. Gülümseme
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı usameavci
 Tarih: 03-08-2014, Saat:20:44
#5
Yukarıdaki mesajınızda dediğiniz gibi. Daha önceden sanırım forumlara icon eklentisi kurmuşsunuz ve o yedeği şuan farklı bir foruma aktarmışsınız yada şuanki forumunuza eklentiyi kurmuşsunuz fakat eklentiyi kaldırmadan dosyalarını silmişsiniz.

Sonuç olarak forum eklemek istediğinizde veritabanında forum_icon kısmını bulamıyor. Eklentileri ve dosyalarınızı inceleyin, gerekirse tekrar atın. Dosyalarda problem olduğunu düşünmüyorsanız veritabanınızı kontrol edin Melek - Masum
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı poyraz
 Tarih: 03-08-2014, Saat:22:11
(Son Düzenleme: 03-08-2014, Saat:22:14, Düzenleyen: poyraz.)
#6
Forum ikon eklentisi kurmuşsunuz ve daha sonra pasifleştirip silmişsiniz. Orjinal management.php dosyasını yerine yüklememişsiniz.
admin/modules/forum/management.php dosyasının orjinalini yükleyin.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı safarimax
 Tarih: 03-08-2014, Saat:22:41
#7
(03-08-2014, Saat:20:44)TShujin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yukarıdaki mesajınızda dediğiniz gibi. Daha önceden sanırım forumlara icon eklentisi kurmuşsunuz ve o yedeği şuan farklı bir foruma aktarmışsınız yada şuanki forumunuza eklentiyi kurmuşsunuz fakat eklentiyi kaldırmadan dosyalarını silmişsiniz.

Sonuç olarak forum eklemek istediğinizde veritabanında forum_icon kısmını bulamıyor. Eklentileri ve dosyalarınızı inceleyin, gerekirse tekrar atın. Dosyalarda problem olduğunu düşünmüyorsanız veritabanınızı kontrol edin Melek - Masum

(03-08-2014, Saat:22:11)poyraz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Forum ikon eklentisi kurmuşsunuz ve daha sonra pasifleştirip silmişsiniz. Orjinal management.php dosyasını yerine yüklememişsiniz.
admin/modules/forum/management.php dosyasının orjinalini yükleyin.

Yorumlarınız için teşekkürler. admin/modules/forum/management.php dosyasını atınca düzeldi.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [1.6] Forum İlginç Gösterim Yapıyor fdsgfdgdfg 7 623 21-06-2016, Saat:19:09
Son Yorum: Phoenix
  000Webhosta Veritabanı Hatası fdsgfdgdfg 23 842 20-06-2016, Saat:21:35
Son Yorum: ZeroD
  SQL Hatası 145 Yardım Lütfen giako 2 348 29-04-2016, Saat:19:29
Son Yorum: burakcanalgul
  [1.6] Mybb Sql Hatası camoka1903 1 255 26-04-2016, Saat:22:01
Son Yorum: ozanakkaya
  [1.6] Seo eklenti hatası pashaernn 2 313 13-04-2016, Saat:21:00
Son Yorum: Kiliza



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi