MyBBDepo - Türkiyenin MyBB Deposu Forumuna Hoşgeldiniz
Eğer sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, lütfen öncelikle Forum Kurallarını okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
Eğer zaten kayıtlı kullanıcı iseniz, lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile, Giriş yapınız. (Sitemize üyelik ücretsizdir).
ggsmart avatar
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

5 mybb problemim var ?


Sponsor Reklam
media venus

Çevrimdışı ggsmart
 Tarih: 16-09-2012, Saat:17:35
(Son Düzenleme: 16-09-2012, Saat:18:21, Düzenleyen: S.G.)
#1

Arkadaşlar Sitemde 5 tane sıkıntı duydum problemlerim var yardımcı olun lütfen...

1.problem: siteme dosya yükllüyorum sıkıntı yok ama indirme butonuna tıkladımda dosya inmiyor başka bir tema yükledim hiç bir sıkıntı yok ama şuanki temam by burak v7 tuş çalışmıyor nasıl düzeltirim temayı çok seviyorum değişmek istemiyorum.

2.problem: siteme logo ekledimde logo ile üsteki menü karışıyor logomu küçültüdmde sorun kalmıyor ama logomu küçültmek istemiyorum ne yapılabili.

3.problem: foruma kayı olunduğu sırada kayıt için zorunlu olan bilgilere mesala okuduğu üniversite ve bölüm seçeneklerin eklemek istiorum bu ksımı doldurmadan üye olunmasın nasıl olur.

4.problem: siteme üye olurken üyeler resim eklemiyor ben seçiğim bi resmi bu resim ekelmeyenlerde görünmesini isiyorum nasıl olur.

5.problem: sideboxes ekledim çok güzel ama hızlı cevap menüsü sağ üste kayıyor nasıl düzelirim.

arkadaşalar bu 5 problemi emin olun çok aradım hatta eklenitlei yapanlara özel msj attım cvb gelmedi elinizden geldiği kadarı ile yardım edin. şimdiden teşekkürler...
Cevapla
Bunu Beğenenler:
Sponsor Reklam
sponsor reklam sponsor reklam

Çevrimdışı konau
 Tarih: 16-09-2012, Saat:17:45
#2
2. Problem: Logo büyüyünce menü ile karışıyorsa sıpmıyor demektir. Bunun çözümü olacağını sanmıyorum. Aklıma gelen bir kaç şey var onları söyliyim. Logo ile menüyü bir tabloda birleştirirsin tablonun ayarını % ile değerlendirirsin sonra büyütürsün logoyu o ona göre eşitler diye düşünüyorum kesin çözüm diyemem.

3. Problem: Eklentiler var. Biraz araştırman lazım.

4. Problem: Avatar seçimlerinde No-Avatar seçeneğini düzenlemen gerek. ftp'den images klasörüne no-avatar isimli bir avatar resmi at no-avatar seçeneğinide o resme yönlendir hallolsun Gülümseme

Diğerlerine yanıt veremedim kusura bakma ayrıca site adını yanlış vermişsin galiba muhenhit olarak düzeltirsen daha iyi olu Göz kırpma
Cevapla
Bunu Beğenenler: ggsmart , Paylas

Çevrimdışı EmreKarakaya
 Tarih: 16-09-2012, Saat:18:01
(Son Düzenleme: 16-09-2012, Saat:18:01, Düzenleyen: EmreKarakaya.)
#3
Merhaba Problemlerinize tek tek yanıt vermeye çalışıyım
  • Buton Çakışıyor Dediniz Butonu diğer temalara sıfırdan eklediğinizde çalışıyorsa Sitenizin bütün eklentilerini pasifleştirerek tekrar deneyin.

  • Bu sorunun Resminin Çekip eklerseniz daha çabuk çözüme ulaşabilir

  • Bunu özel profil alanlarından yapabilirsiniz.Aslında basittir.Size konuda resimlerinin adlarını değiştirin demiştim siz değiştirdikten sonra şöyle yapın

    Admin Paneli Sağ Ok Ayarlar sag_ok: Özel Profil Yönetimi sag_ok: Yeni Profil Alanı Ekle sag_ok: Girip Bölümleri aşağıdaki gibi doldurun

    Profil Başlığı:Üniversiteniz

    Kısa Bilgi:Üniversitenisi Açıklayın

    Alan Seçenekleri:Kutu Seç

    Alan Uzunluğu:30


    Seçilebilir Alanlar: Bu bölüme düzenlediğiniz txt dosyasındaki üniversiteleri yazın
    Görüntülenme Sırası :1

    Gerekli Alan?:Evet

    Kullanıcılara Bu Alanı Düzenleme İzni Verisin mi?:Evet

    Buradaki ayarları kaydedin.Daha sonra eklediğiniz profil alanının id sini alın.Örnek olarak şuraya bakın

    resim Burada location profil alanının idsi 1 siz üniversite profil alanın alanınının idsini alacaksınız

    Daha sonra Temalar & Şablonlar-Şablonlar-Kullandığınız Tema- PostBit - [postbit] Şablonlar -postbit_classic

    Şablonun açınız ve aşağıdaki kodları bulunuz


    PHP Kod:
    strong><span class="largetext">{$post['profilelink']}</span></strong> {$post['onlinestatus']}<br /> 

    Bulduktan sonra hemen sonuna

    PHP Kod:
    Üniversiteniz:><img src="images/uni/{$post['fidX']}.png" ALIGN=ABSMIDDLE

    Kod:
    fidX
    x olan bölümü Ülke kısmından aldığınız id nosunu yazın mesala benimki 4 şöyle olacak

    Kod:
    fid4
    bu kadar profilden kullanıcı seçtikten sonra görünür olacaktır... Resimleri düzenledikten sonra images/uni klasörüne ekleyin.Resim uzantısı neyse png yazan yeri ona göre düzenleyin.

  • Üyeler nasıl resim eklemiyorlar onu anlatabilirmisiniz?

  • Bu sorun konuda sorun çıkıyorsa ayarlardan konuda sideboxu kapatın

Cevapla
Bunu Beğenenler: ggsmart

Çevrimdışı ggsmart
 Tarih: 16-09-2012, Saat:18:11
#4
resim

tıklyorum inmiyor ama başka bi tema yükledim onda tıkladımda indi.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı EmreKarakaya
 Tarih: 16-09-2012, Saat:18:32
#5
Peki şöyle yapın bu sorun çıkmadan önce en son ne eklediyseniz silin en son çare olarak da temayı sıfırdan yükleyip yeniden düzenlemeleri yapınız
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı ggsmart
 Tarih: 16-09-2012, Saat:18:34
(Son Düzenleme: 16-09-2012, Saat:18:36, Düzenleyen: ggsmart.)
#6
{$ignore_bit}
<a name="pid{$post['pid']}" id="pid{$post['pid']}"></a>
<table border="0" cellspacing="0" cellpadding="0" width="100%" style="{$post_extra_style} {$post_visibility}" id="post_{$post['pid']}">
<tr>
<td>
<div class="box-user">
<div class="box-user-baslik"></div>
<div class="box-user-icerik">
<div class="box-user-bilgi" align="center">
<strong><span class="largetext"><a href="{$post['profilelink_plain']}" id="user_info_{$post['pid']}">{$post['username_formatted']}</a></span></strong><br />
<span class="smalltext">
{$post['usertitle']}<br />
{$post['userstars']}
{$post['groupimage']}
{$post['useravatar']}<br />
<div align="left">Durum: {$post['onlinestatus']}<br />
{$post['user_details']}<br />
{$post['button_rep']}<br />
<span style="text-align: left; vertical-align: bottom;" id="post_meta_{$post['pid']}">{$post['iplogged']}</span><br />

<span class="largetext"><a href="{$post['profilelink_plain']}" id="info_{$post['pid']}">
<div style="border-bottom: 1px dotted rgb(102, 102, 102); margin: 1px 0pt;"></div>
<span style="font-weight: bold; font-size: 11px; color: crimson;">Kişisel Bilgileri:</span>
<img src="{$theme['imgdir']}/arrow_down.gif" alt="v" style="vertical-align: middle;" /></a></span>
<div id="info_{$post['pid']}_popup" style="margin-left: -10px;" class="popup_menu smalltext" style="display: none;">

<div class="popup_item_container"><a class="popup_item"><span style=" font-weight: bold; color: green;">Yaşı:</span> {$post['fid4']}</a></div>
<div class="popup_item_container"><a class="popup_item"><span style=" font-weight: bold; color: green;">Meslek:</span> {$post['fid6']}</a></div>
<div class="popup_item_container"><a class="popup_item"><span style=" font-weight: bold; color: green;">Cinsiyet: <img src="{$theme['imgdir']}/postbit/cinsiyet/{$post['fid3']}.png" style="vertical-align: middle;" alt="{$post['fid3']}" title="{$post['fid3']}" border="0" height="16" width="16" /></a></div>
<div class="popup_item_container"><a class="popup_item"><span style=" font-weight: bold; color: green;">Nereden:</span> {$post['fid1']}</a></div>
<div class="popup_item_container"><a class="popup_item"><span style=" font-weight: bold; color: green;">Ruh Hali:</span> <img src="{$theme['imgdir']}/postbit/ruh-hali/{$post['fid5']}.gif" style="vertical-align: middle;" alt="{$post['fid5']}" title="{$post['fid5']}" border="0" height="25" width="110" /></a></div>
<div class="popup_item_container"><a class="popup_item"><span style=" font-weight: bold; color: green;">Takımı:</span> <img src="{$theme['imgdir']}/postbit/takim/{$post['fid7']}.gif" style="vertical-align: middle;" alt="{$post['fid7']}" title="{$post['fid7']}" border="0" height="25" width="110" /></a></div>
</div>
<script type="text/javascript">if(use_xmlhttprequest == "1"){new PopupMenu("info_{$post['pid']}");}</script>
</div>
</span>
</div>
</div>
<div class="box-user-bitti"></div>
</div>
<div class="box-mesaj">
<div class="box-mesaj-baslik">
{$post['posturl']}<span class="smalltext">Konu Tarihi: <strong>{$post['postdate']} {$post['posttime']}</strong>{$post['subject_extra']}</span>
<div id="edited_by_{$post['pid']}">{$post['editedmsg']}</div>
</div>
<div class="box-mesaj-icerik">
<img src="{$theme['imgdir']}/postbit/ok.png" class="sol_ok" />
<div style="width: 100%">
<div id="pid_{$post['pid']}" style="padding: 5px 0 5px 0;">
{$post['message']}
</div>
{$post['attachments']}
{$post['signature']}
</div>
</div>
<div class="box-mesaj-bitti">
<div class="float_left smalltext">{$post['button_pm']}{$post['button_www']}{$post['button_find']}</div>
<div class="float_right smalltext">{$post['button_spam']}{$post['button_edit']}{$post['button_quickdelete']}{$post['button_quote']}{$post['thanks']}{$post['thanks']}{$post['button_multiquote']}{$post['button_report']}{$post['button_warn']}{$post['button_reply_pm']}{$post['button_replyall_pm']}{$post['button_forward_pm']}{$post['button_delete_pm']}</div>
</div>
</div>
</div>
</td>
</tr>{$post['thxdsp_inline']}{$post['thxdsp_inline']}
</table>{$post['thxdsp_outline']}{$post['thxdsp_outline']}





PHP Kod:
strong><span class="largetext">{$post['profilelink']}</span></strong> {$post['onlinestatus']}<br />

kodlar içinde bulamadım aslında buldumda arada da kodlar vardı burdan düzeltip bana versen ben direkt yapıştırım.Melek - Masum

he birde şunu diyorum mesala kişi üye olurken resim eklemiyo ya avatarı boş duruyo ben bu avatarın boş durmasını istemiyorum forum logosu yada forumla alakalı bir resim olsun avatarı boş olan üyelerin tabi bunu istemeyen veya avatar eklemek isteyen değişsin sorun değil ama avatar boş olamsın bir resim olsun...
Cevapla
Bunu Beğenenler:

İzinli S.G
 Tarih: 16-09-2012, Saat:18:37
#7
3. sorunuzun cevabı için şuradaki konuyu baştan sona okuyun çözümleri ve yapımı anlatılmış..

Gelişmiş Üye Kayıt Formu
http://destek.mybb.com.tr/showthread.php?tid=2877
Cevapla
Bunu Beğenenler: ggsmart

Çevrimdışı ggsmart
 Tarih: 16-09-2012, Saat:18:38
#8
(16-09-2012, Saat:18:32)EmreKarakaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Peki şöyle yapın bu sorun çıkmadan önce en son ne eklediyseniz silin en son çare olarak da temayı sıfırdan yükleyip yeniden düzenlemeleri yapınız

inanırmısın sırf bu sorun için temayı sildim baştan yükledim yok olmuyo dowland tuşu çalımıyor en son yükeldimi sildim ama ondan bi öncekini hatırlamıyorum.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  MyBB Sistem Hatası DoctorMyBB 2 1,162 26-06-2015, Saat:03:02
Son Yorum: SerhatBadeshan
  mybb dahili sol hatası freedoom 4 952 16-06-2015, Saat:19:18
Son Yorum: ReDMaD
SSS MyBB 1611 - Pro-v9 Hakkında bir kaç sorun Akuma 6 1,384 16-09-2014, Saat:19:08
Son Yorum: Akuma
  Mybb 1.6.15 Sürümünde Admin Paneli Beyaz Sayfa Sorunu grkm4 2 928 14-09-2014, Saat:18:35
Son Yorum: grkm4
  Bu MyBB Temasının Adı Nedir ? OnurSh 6 1,460 08-09-2014, Saat:04:33
Son Yorum: Profanios



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi