(29-08-2014, Saat:13:24)Selezans Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(29-08-2014, Saat:12:30)TShujin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bence sürekli şikayet etmek yerine sizde katkıda bulunmalısınız. Neden sürekli başkalarından birşeyler bekliyoruz ? Neden biraz da ben yapayım başkaları kullansın mantığını benimsemiyoruz ?
peki biz ne kadar katkıda bulunacağız sorusu aklına neden gelmiyor. Benim beklentilerim belliydi. ilk mesajımda bunu söyledim fakat çoğu script yetkilileri bunu kendileri ayarlıyor üyeye ihtiyac duymadan. Benim serzenişim büyük alanlarda mybb ekibinin katkıda bulunması. vB tarzı icon eklentisi yapmaya çalıştım, link.tl eklentisini modifiye ettim, üye profil sayfalarında değişiklikler yaptım hazırda bulunanlarla. Kendi adıma istediğim tüm şeyleri ekledim fakat hepsini neden ben yaptım ?
MyBB artık ücretsiz büyük bir script fakat büyük projelerin çoğunda kullanılmıyor. Dikkat ettiysen üyerin çoğu plugin gönderiyor ekip nadiren çıkarıyor plugin? phpbb ile mybb ekibine bakıyorum adamlar artık 3.1 i çıkaracaklar ve verilen süreyi fazla aşmadılar. MyBB verilen süreyi aştı ve devamda ediyor. 1.7.2'yi denedim editor olayı tam beklediğim gibi değildi ileride büyük hatalar çıkarabilecek bir yapısı var sceditor'ün. silme olayıda hoşuma gitmedi hiç değilse konu görüntülemede mesajın silindiğine dair bir not bekliyordum. Arkadaş olayı güzel olmuş zaten olması gereken buydu ama artık takip sistemi geldi bu bek mantıklı bir gelişme değil. İletişim formunu yeni eklemişler ve forum yönledirilmiş iconunuda. Güvenlik soruları. Bunlar sizce beklentilerin altında değil mi?
Bir MyBB kullanıcısı orak gelişmelere sevindim ama çağın gerisinde daha doğrusu epey gerisinden geliyor mybb.
Benim bu sürümden beklentilerimi tam anlamıyla yazayım:
- Wordpress pararlel çalışma
- Bildirimler (olması gereken bir özellik)
- Default tema modilede uygun olmalı
- Mesajlara aynı anda çoklu dosya ekleme özelliği, sürükle-bırak ile dosya ekleme fonksiyonu
Gelelim sizin sorunuzun tam yanıtına; Neden biz yapalım hadi beni geçin peki bilmeyen en azından ben bişeyler biliyorum istediğimi iyi şekilde yapamasamda yaparım. Artık ekibi çağırıyorum
Elinize sağlık gayet güzel ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Aslında benim demek istediğim şuydu, adamlar işini yapıyor veya yatıyor neyse artık biz burdan beklenti içinde olsak da bizim beklentilerimiz adamların umrunda değil. Bu sebeple bizim birşeyler yapmamız lazım. Misal wp entegre olayını ele alalım;
Adamlar yattığı için asıl mybbnin işlerini yetiştiremiyorlar doğal olarak bunlara hiç vakitleri kalmıyor. Peki biz bunu hazır yapsak adamların önüne sürsek adam alıp eklemez mi ? Bence ekler ama gavurun oğlu belli de olmaz gurur yapar eklemez. Ama hazır birşeyi eklemek, hazır düzeltmeleri uygulamak adamlara daha kolay gelecektir. Kendileri yapmak yerine kontrol edip uygunsa entegre etmek adamın ekmeğine yağ sürer. Git'ten dev dosyalarını forklayın Wp entegre olayını yapın geri pull request ile gönderin. Uygunsa kabul edip mastera eklerler değilse bile buradan modifikasyon yada eklenti halinde yayınlayın biz kontrol edelim eksiğini gediğini geliştirelim vs. vs. Demek istediğim buydu