(20-05-2014, Saat:15:52)1st4n6uL Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(20-05-2014, Saat:15:46)EmreKarakaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Büyük konuşmayayım ama böyle bir siteye üye olmam. Tc kimlik numaram kimlerin elinde olacak kim bilir?(20-05-2014, Saat:02:19)TShujin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(20-05-2014, Saat:02:07)EmreKarakaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(20-05-2014, Saat:02:03)TShujin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam Sms hizmetini daha önce kullanmıştım. Eğer apisi benzer ise hazırladığım class'ı verebilirim. Uğraşmazsınız boşu boşuna. Sms'e gönderilecek kod'u nerede tutacaksınız, admin panlinde ayrı bir aktivasyon kısmı falan mı olacak ?
Hocam class bölümünü yazmak kolay.Asıl iş mybb ile başarılı bir entegre ve numaraların güvenli bir şekilde saklanması.
Numara sadece onay için olacaksa onaylanan numarayı sildirin gitsin hocam, boşu boşuna db doldurmanın gereği yok
(20-05-2014, Saat:08:13)mucotr Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(20-05-2014, Saat:02:07)EmreKarakaya Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Teşekkürler hocam.Eklentiyi kabataslak inceledim.Ancak bir bölümü baştan eledim.Elediğim kısım üye kayıt formunda cep numarası sorması.Bu üyelere zorlama olur.Bunun için kullanıcı panelinde ayrı bir yer hazırlıyorum.Ancak telefon numarasının daha önce olup olmadığını sorgulamak kısmında biraz kararsız kaldım.Sizin fikirleriniz nelerdir?
Şahsi görüşüm bunu eğer mümkünatı varsa bir seçenek haline getirmeniz. Yani zorunlu tutulabilir veyahut tutulmaz. Böylece her iki alan kullanımda da eklenti işe yarar. Çünkü onay kimisi için şart hale gelmeli özellikle alışveriş tabanlı forumlar oldukça fazla. Güven getirecektir. Ancak normal forumlarda sadece düzen için bunu kullanabilir. Seçenek hali daha iyi gibi duruyor. Konu takibim de hocam, fikirlerle en iyi haline getirilebilir gerisi de size kalır
Şart haline getirmek dediğiniz kısım üye kayıt formunda tckimlik sormak mı yoksa tckimlik numarasını başka kayıtlı var mı diye kontrol etmek mi?
(20-05-2014, Saat:08:29)Xray Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben bu eklentiyi oyun hesapları alım satım forumu için kullanıcam benim için hangisi daha iyi olur t.c kimlik mi yoksa sms onaymı acaba
İkiside daha iyi olur.Ancak tc kimlik eklentisi mutlaka olmalı bence
(20-05-2014, Saat:15:38)1st4n6uL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tc kimlik onayının olması üyeler tarafından hoş karşılanmayabilir. Sonuçta hiçbir sunucu tamamen güvenli değil. Fakat şöyle olabilir tcyi 3-5 kez şifreleyip (md5 öneriyorum) saklansa sorun olmaz diye düşünüyorum. R10 da bu sistem var.
Md5 sadece tek yönlü bir şifreleme.Eklentiyi satın almak isteyen arkadaşlar admin panelinden istenilen üyenin tckimlik nnumarasına bakmak istiyorlar.Nedeni ise en kısa zamanda polis gibi kurumlarla paylaşmak (Hırsızlık durumunda)
Bende ilk başta sizin düşündüğünüz gibi düşündüm.Ancak daha sonra şöyle birşey aklıma geldi.Şimdi bir hırsızlık veya dolandırıcılık oldu.Kullanıcı tespit edildi.Dolandırılan kullanıcıda sitenin tckimlik aldığını belirttip tckimlik nolarını istedi.Eğer siz o numaraları veremezsiniz yalancı ve suçlu duruma düşersiniz.Doğru değil mi hocam?