(20-05-2014, Saat:03:47)TShujin Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(20-05-2014, Saat:02:42)**SaBRoZa** Adlı Kullanıcıdan Alıntı: bu bir çeşit güvenlik gibi algılansın ama eklenti sağlam olmalı ki oluşabilecek bir güvenlik açığı site sahiplerine sorumluluk yükler şimdilik tc kimlik bence mantıklı bunun istenmesindeki amaç gelecekse siteye kaliteli insanların girmesi en azından onun dışında site içinde yaptığı herşeyden sorumlu atıyorum hakaret mi etti hakkında işlem mi yapılacak tc sinden kimin ne olduğu belli olur atıyorum adam internet cafeden girdi bunun tespiti zor ıpden falan öbür türlü giren üye efendi efendi takılır diye düşünüyorum yani bu webmaster forumumda süper olucak.
böle bir eklentiyi alabilirim sağolasın emre kardeş süpersin![]()
İnternet kafeden girerse ne ala. Kafelerde sabit ip ve ip log zorunluluğu var. Sürekli takip ediliyorlar. Bir ara tc doğrulama olayına bakmıştım. XML ile veri döndürüyordu ama hangi adrese nasıl bir sorgu yapılacak onu bulamadığım için salladım
ben örnek vermiştim kayıtlar tutulsada cafede kamera vs yoksa yine işin yaş ispat vs
onu geçtim vpn artık yaygınlaştı ıp gizlemeler vs yani artık ıp görmek çözüm değil amaç kaliteyi arttırmak forumda ama bunu yaparkende sistemde güvenlik açığı bırakmamak gerek o kadar üyenin tc kimlik bilgisi çapulcuların eline geçtiğinde bunu kimseye izah dahi edemezsin dikkatli olmakta lazım diye düşünüyorum