(03-03-2014, Saat:16:01)xpserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben şahsen kendi sitem için hiçbir CDN servisi üzerinden dosya çağrısı yapmıyorum, direkt lazım olan dosya-(ları) sıkıştırıp kendi sunucuma yüklüyorum. Bazen bi bakıyorsun CDN servisi kasıyor buda sana/bana yansıyor. CDN servislerinde kasma varsa, sitendeki dışarıdan çekilen dosyalarda yüklenmeyi bekleyip sayfanın yüklenme/açılış süresini uzatabilir. Ha kendi siten kasarsa zaten yüklenme gecikir fakat, dışarıdan çağırdığım dosya buna sebep oluyorsa bu beni deli ederhızır gibi yetiştin hocam
Yine bir örnek vereyim, bazen google adsense reklamları bile kesinti yaşatıyor ya da sayfaların geç açılmasına neden oluyor, böyle olduğu zamanlarda bile reklamları direkt pasif konuma getiriyorum. Elimden gelse yani çalışacağını bilsem inanın reklam dosyalarınıda yüklerdim kendi sunucumaSitemde ne olacaksa artık resim, .js , .css vs. hepsini sunucuma yüklemeyi uygun görüyorum ancak, bu sayede için rahat ediyor. Ha birde bunun seo yanı var site hızı vs. onuda göz ardı etmemek lazım.
şimdi başka bişey yapmadan sadece yollarını değiştirerek yapıyım dimi dosyaları attım
bide merak ettiğim alt klasörlerde de görünebilmesi için /dosyayolu yoksa "dosyayolu/" 
hocam dosyaları nasıl sıkıştırabilirim özellikle resim javascript <script =javascriipt"> bunları böylemi kalsın yoksa dosya halindemi atayım(java.js)