MyBB Depo Forum
Türkçe Karakter Sorunu - Baskı Önizleme

+- MyBB Depo Forum (https://mybbdepo.com)
+-- Forum: MyBBDepo (https://mybbdepo.com/mybbdepo-forumu)
+--- Forum: Çöp Deposu (https://mybbdepo.com/cop-deposu-forumu)
+--- Konu Başlığı: Türkçe Karakter Sorunu (/turkce-karakter-sorunu-21804-konusu.html)

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Cvp: Türkçe Karakter Sorunu - Relay - 08-08-2015

Birde hocam şu kodları girin sqlden:

Kod:
REPAIR TABLE `mybb_posts`, `mybb_threads`
Kod:
ANALYZE TABLE `mybb_posts`, `mybb_threads`
Kod:
OPTIMIZE TABLE `mybb_posts`, `mybb_threads`
Kod:
CHECK TABLE `mybb_posts`, `mybb_threads`

Kod:
ALTER TABLE mybb_posts CHARACTER SET utf8;
Kod:
ALTER TABLE mybb_threads CHARACTER SET utf8;

Her kodu tek tek girin. Hatta hocam deneme amaçlı config.php deki yaptıysanız utf8mb4 yazısınıda utf8'e çevirin.

Daha sonra önbellek yönetiminden tümünü yeniden yapılandır diyip test edin buraya yazın.

Cvp: Türkçe Karakter Sorunu - SiberLeon - 08-08-2015

(08-08-2015, Saat:21:01)Relay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Birde hocam şu kodları girin sqlden:

Kod:
REPAIR TABLE `mybb_posts`, `mybb_threads`
Kod:
ANALYZE TABLE `mybb_posts`, `mybb_threads`
Kod:
OPTIMIZE TABLE `mybb_posts`, `mybb_threads`
Kod:
CHECK TABLE `mybb_posts`, `mybb_threads`

Kod:
ALTER TABLE mybb_posts CHARACTER SET utf8;
Kod:
ALTER TABLE mybb_threads CHARACTER SET utf8;

Her kodu tek tek girin. Hatta hocam deneme amaçlı config.php deki yaptıysanız utf8mb4 yazısınıda utf8'e çevirin.

Daha sonra önbellek yönetiminden tümünü yeniden yapılandır diyip test edin buraya yazın.

Yardımn için teşekkür ederim. Tüm dediklerini uyguladım fakat, hala çözüme ulaşamadım. Bu ne sorunmuş be Açık Ağızlı Gülümseme 

Cvp: Türkçe Karakter Sorunu - Machine - 08-08-2015

Sunucuzda mbstring yüklü değilse türkçe karakterleri desteklemeyecektir. Sunucu sağlayınıcızla görüşüp mbstring modülünün yüklü olup olmadığını öğrenin yüklü değilse aktif edilmesini isteyiniz daha sonra veritabanınızı tekrar import edip araçlar/bakımdan sayım yapılandırmada ki araçların hepsini çalıştırın sorun çözülecektir.

İyi forumlar.

Cvp: Türkçe Karakter Sorunu - Relay - 08-08-2015

(08-08-2015, Saat:21:32)Machine Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sunucuzda mbstring yüklü değilse türkçe karakterleri desteklemeyecektir. Sunucu sağlayınıcızla görüşüp mbstring modülünün yüklü olup olmadığını öğrenin yüklü değilse aktif edilmesini isteyiniz daha sonra veritabanınızı tekrar import edip araçlar/bakımdan sayım yapılandırmada ki araçların hepsini çalıştırın sorun çözülecektir.

İyi forumlar.

Sanmıyorum çünkü arkadaşa aynısına yakın olan cevabı, (localhosta yükleyip denemesini) söylemiştim ve çözüme ulaşamamıştı..

(08-08-2015, Saat:21:32)Machine Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sunucuzda mbstring yüklü değilse türkçe karakterleri desteklemeyecektir. Sunucu sağlayınıcızla görüşüp mbstring modülünün yüklü olup olmadığını öğrenin yüklü değilse aktif edilmesini isteyiniz daha sonra veritabanınızı tekrar import edip araçlar/bakımdan sayım yapılandırmada ki araçların hepsini çalıştırın sorun çözülecektir.

İyi forumlar.

Sunucuda mbstring modülü yüklü olması gerekiyor. Çünkü bu sorun phpmyadminden tüm tabloları onar dedikten sonra ortaya çıktı. Fakat, genede sizin dediğiniz SQL'u import etmeyi deneyeceğim. Çözüleceğini sanmıyorum fakat her türlü çözüm yollarını denemek lazım.

Cvp: Türkçe Karakter Sorunu - Screwy - 08-08-2015

Bütün yorumlara bakmadım ama sorun tam olarak ne zaman başladı ve hangi işlemden sonra?

(08-08-2015, Saat:23:44)Screwy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bütün yorumlara bakmadım ama sorun tam olarak ne zaman başladı ve hangi işlemden sonra?

Phpmyadmiden tüm tabloları onar dedikten sonra bu sorun meydana geldi hocam

Cvp: Türkçe Karakter Sorunu - SiberLeon - 09-08-2015

SORUN HALA DEVAM EDİYOR.