![]() |
|
[MCTR - 1.6] dışarıdan çağırılan Javascript dosyalarını sunucuya cekme ? - Baskı Önizleme +- MyBB Depo Forum (https://mybbdepo.com) +-- Forum: MyBB 1.6 Depo (https://mybbdepo.com/mybb-1-6-depo-forumu) +--- Forum: MyBB 1.6 Soru ve Sorunlarınız (https://mybbdepo.com/mybb-1-6-soru-ve-sorunlariniz-forumu) +--- Konu Başlığı: [MCTR - 1.6] dışarıdan çağırılan Javascript dosyalarını sunucuya cekme ? (/disaridan-cagirilan-javascript-dosyalarini-sunucuya-cekme-konusu.html) Sayfalar:
1
2
|
Cvp: dışarıdan çağırılan Javascript dosyalarını sunucuya cekme ? - Machine - 03-03-2014 Merhabalar, Sitenizin biraz daha hızlı açılmasını istiyorsanız .htacces'e ekleyeceğiniz ufak bir cache kodu ile sitenizin açılış hızını artırabilirsiniz. PHP Kod: #ÖnbellekYukarda ki kodu .htacces dosyasınıza eklerseniz sayfa açılış ve sayfa yükü azalacaktır. Bu kod sayesinde tarayıcılara birkez sitenizin resim dosyalarını kaydeder.1 yıl boyunca bu dosyalara silinmez (eğer kullanıcı silmezse). Bu kod sayesinde sitenize giren herkes birkerelik js.jpg,php gibi dosyalarınızı bir kez bilgisayarlarına kaydedecektir ve tekrar girişlerinde sitenize bu dosyaları indirmek zorunda kalmayacak ve buda sayfanızın hızlı açılmasını sağlayacaktır. Ek olarak, Smyrna35 (halil) hocamızın, sitesinde yazdığı bir makalede sizin işinize yarayacaktır. Şahsen benim işime yaradı ![]() Kod: http://www.genelfrm.com/konu-javascript-ve-css-sikistirma-optimize-etme.htmlİyi forumlar. Cvp: dışarıdan çağırılan Javascript dosyalarını sunucuya cekme ? - bitanem03 - 03-03-2014 jquery.cookie.js bi dosya buldum resim dosyaları arasında PHP Kod: /**Cvp: dışarıdan çağırılan Javascript dosyalarını sunucuya cekme ? - xpserkan - 03-03-2014 Bu arada, 2 farklı sıkıştırma mantığı vardır, biri S.G hocanın dediği yol, diğeride .js dosyalarını birleştirme yoludur. .js. ve .css dosyalarını hem birleştirme hemde sıkıştırma yaparak hız farkını 2 hatta 4 katına kadar çıkartmanız mümkün. MyBB'nin genel olarak kullanılan 3 tane .js dosyası mevcut;
Bunları mybb.js adında bir javascript dosyası oluşturup + sıkıştırıp tek dosya olarak kullanabilirsiniz. Cvp: dışarıdan çağırılan Javascript dosyalarını sunucuya cekme ? - bitanem03 - 03-03-2014 (03-03-2014, Saat:18:24)xpserkan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu arada, 2 farklı sıkıştırma mantığı vardır, biri S.G hocanın dediği yol, diğeride .js dosyalarını birleştirme yoludur. serkan hocam sg hocamın verdiği linkten yapıyorum sağolun <script type="text/javascript" src="{$mybb->settings['bburl']}/jscripts/prototype.js?ver=1603"></script> <script type="text/javascript" src="{$mybb->settings['bburl']}/jscripts/general.js?ver=1603"></script> <script type="text/javascript" src="{$mybb->settings['bburl']}/jscripts/popup_menu.js?ver=1600"></script> bunları diyorsunuz herhalde hocam0 <script type="text/javascript" src="{$mybb->settings['bburl']}/jscripts/mybb.js "></script> olarak yapacağız dimi Cvp: dışarıdan çağırılan Javascript dosyalarını sunucuya cekme ? - Smyrna35 - 03-03-2014 Gerekli yorumlar gelmiş ben kendi görüşüm olarak yorum yapmak istedim. Bence dışarıdan gelen javascript yada her hangi başka bir dosya her zaman bir dezavantaj.Çünkü sitenizdeki sayfa yüklendikten sonra birde ek olarak diğer dosyanın barındığı sayfa yüklenme gereği duyuyor ve biraz da olsa hız açısından bir yavaşlama söz konusu biz bu hızı fark edemesekte arama motorları bu hızı fark edebilir.Arama motorları her zaman hızlı siteleri sever. Birde şöyle bir şey var dışarıdan çağrılan dosyalar sıkıştırılmamış olabiliyor gerek js dosyası gerek diğer dosyalar genellikle sıkıştırılmamış olarak çağrılıyor.Hem sıkıştırılmadığı için yavaşlık söz konusu hemde başka siteden çekildiği için ayrı bir yavaşlık söz konusu oluyor. Bu nedenle dosyaları kendi sitenize alarak ve sıkıştırma yaparak hem dosya boyutunu düşürürsünüz hemde sayfa açılış hızını düşürmüş olursunuz. Sıkıştırmaya değinmişken aşağıdaki dosyaları nasıl sıkıştırabileceğinizi araştırabilirsiniz. HTML (Mybb'de şablonlardan) , CSS (Mybb'de temalardan) , Javascript (Mybb'de ftp>jscript klasöründe barınır ek bir js yüklediyseniz onuda sıkıştırınız) , resim dosyalarını (jpg,png,gif vb. dosyalar) sıkıştırabilirsiniz. Bu sıkıştırmalar hız açısından faydalı olacaktır. Sayfa hızı ile ilgili diğer bazı bilgileri pagespeed,gtmetrix ve yslow araçlarını kullanarak öğrenip çözebilirsiniz. Cvp: dışarıdan çağırılan Javascript dosyalarını sunucuya cekme ? - xpserkan - 03-03-2014 (03-03-2014, Saat:19:09)bitanem03 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: serkan hocam sg hocamın verdiği linkten yapıyorum sağolun Aynen hocam, üstekileri headerinclude şablonundan silip, yeni oluşturduğunuz mybb.js dosyasının html kodunu şu şekilde sildiklerinizin yerine ekliyorsunuz. Kod: <script type="text/javascript" src="{$mybb->settings['bburl']}/jscripts/mybb.js?ver=1603"></script>Bu arada şunu belirtmekte fayda var; Bazı mybb güncellemelerinde .js dosyalarıda güncellenebiliyor. Bu sebepten dolayı güncelleme yaparken .js dosyası güncelleme paketinde var mı yok mu kontrol edin. Varsa güncel dosyayı tekrar sıkıştırıp mybb.js dosyasını güncelleyin. Ayrıca mybb.js dosyasına yapıştıracağınız dosya kodları sıralaması şu şekilde olacak.
Son olarak jquery ile mybb.js dosyalarını sakın birleştirmeyin Çakışma yapacağı için çalışmayacaktır. Cvp: dışarıdan çağırılan Javascript dosyalarını sunucuya cekme ? - bitanem03 - 04-03-2014 Sağol hocam sıkıştırdım şuan sıkıntı yok tavsiye ederim fayda %100 hızı artıyor tamam wmaracı seo da 86 seohocası seo aracında ise 76 puan alıyor ayrıca. Optimize 78 doğru |