MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Cpanelde Yedek Alma[Resimli Anlatım]
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Webmasterlar için site yedekleri oldukça önemlidir. Hosttan kaynaklanabilecek bir problemde daha önceden yedek almamışsak bütün emeklerimiz boşa gitmiş diyebiliriz, çünkü her şeyi baştan yapmamız gerekebilir. Evet, düşüncesi bile kâbus gibi geliyor. Sadece bir problem çıktığında değil sitemizi başka bir hosta taşıyacağımız zaman da sitemizin yedeklerine ihtiyacımız var. Her ne kadar bazı host firmaları belirli zaman aralıklarında sitelerimizin yedeklerini otomatik olarak alsalar da bizim de her zaman bilgisayarımızda güncel bir yedeği bulundurmamızda fayda vardır. Sitenizin host firması eğer yedek alıyorsa, yedeğe ihtiyacınız olduğunda host firmasını arayarak yedeklerinizi isteyebilirsiniz.

Gelelim cpanel ile “sitemizin yedeğini nasıl kolayca alırız?” ve “aldığımız yedeği nasıl yükleriz?” bunları anlatalım.

resim
Önce resimdeki gibi yedekleme sihirbazına giriyoruz. Karşımıza iki seçenek çıkacak;
1- Yedekle
“Yedekle” kısmından ister “tam yedek” tuşuna basarak tüm yedeği birden alabilirsiniz veya yanındaki kısımdan parça parça olarak Ana Dizini, MySQL veritabanlarını vs. yedek olarak alabilirsiniz. Ama biz parça parça yedek almanızı öneririz.
resim
2- Geri Yükle
Karşımıza çıkan ikinci seçenek ise “Geri Yükle” seçeneği. Aldığımız yedekleri ise bu bölümden çok kolay bir şekilde geri yükleyebiliyoruz.

resim

resimKaynak: Weblopedi
Teşekkürler.
Alıntı:EmreKarakaya

kardeş ben şuanda sitemde senin yaptığın gibi parça parça yedek aldım.
başka birşey yapmama gerek var mı?

admin panelinde veritabanı yedeği oluşturma felan var, ondanda yapmama gerek var mı?