MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: SQL Hataları ve Çözümleri
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
MyBB Dahili SQL ERROR - Hataları ve Çözümleri

Veritabanı: MySQL
SQL Hatası: 0 -
Sorgu: [READ] Unable to select database


resim
Çözüm: Bu hata MySQL kullanımı sırasında veritabanı adı ya da veritabanı kullanıcı adının .inc/config.php dosyasında hatalı olduğunu gösterir. Bu hatayı düzeltmek için .inc/config.php dosyanızı açın $config['database']['database'] ve $config['database']['username'] karşılıklarının doğru olup olmadığını gözden geçirin. Eğer bunlar hakkında herhangi bir bilginiz yoksa, barındırma hizmeti aldığınız firmayla iletişime geçin.


Veritabanı: MySQL
SQL Hatası: 2005 - Unknown MySQL server host 'HOSTNAME' (11004)
Sorgu: [READ] Unable to connect to MySQL server


resim

Çözüm: Bu hata MySQL kullanımı sırasında, ./inc/config.php dosyanızdaki $config['database']['hostname'] satır karşılığının yanlış olmasından kaynaklanmaktadır. Bu hatayı düzeltmek için ./inc/config.php dosyanızı açın ve doğru olup olmadığını kontrol edin. Eğer bunlar hakkında herhangi bir bilginiz yoksa, barındırma hizmeti aldığınız firmayla iletişime geçin.


Veritabanı: MySQL
SQL Hatası: 1045 - Access denied for user 'kullanici'@'server' (using password: YES)
Sorgu: [READ] Unable to connect to MySQL server


resim

Çözüm: Bu hata MySQL kullanımı sırasında, ./inc/config.php dosyanızdaki veritabanı şifrenizin yanlış olarak girildiğini gösterir. Bu hatayı düzeltmek için, ./inc/config.php dosyanızı açın ve $config['database']['password'] satır karşılığının doğru olup olmadığını kontrol edin. Eğer bunlar hakkında herhangi bir bilginiz yoksa, barındırma hizmeti aldığınız firmayla iletişime geçin.


Veritabanı: MySQL
SQL Hatası: 1146 - Table 'forum_mybb14x.test_datacache' doesn't exist
Sorgu: SELECT title,cache FROM test_datacache


resim

Çözüm: Bu hata MySQL kullanımı sırasında, ./inc/config.php dosyanızdaki veritabanı tablo önekinin yanlış olduğunu gösterir. Bu hatayı düzeltmek için, ./inc/config.php dosyanızı açın ve $config['database']['table_prefix'] satır karşılığının doğru olup olmadığını kontrol edin. Eğer bunlar hakkında herhangi bir bilginiz yoksa, barındırma hizmeti aldığınız firmayla iletişime geçin.


Veritabanı: MySQL
SQL Hatası: 2013 - Lost connection to MySQL server during query
Sorgu: SELECT title,cache FROM mybb_datacache


resim

Çözüm: Bu hata, veritabanınız ile olan bağlantıda bir sorun olduğunu gösterir. Bu hatayı siz değil, barındırma hizmeti aldığınız firma çözecektir.


Veritabanı: SQLite
SQL Hatası: 1 - no such table: test_datacache
Sorgu: SELECT title,cache FROM test_datacache


resim

Çözüm: Bu hata SQLite kullanımı sırasında, ./inc/config.php dosyanızdaki veritabanı tablo önekinin hatalı olduğunu gösterir. Bu hatayı düzeltmek için, ./inc/config.php dosyanızı açın ve $config['database']['table_prefix'] satır karşılığının doğru olup olmadığını kontrol edin. Eğer bunlar hakkında herhangi bir bilginiz yoksa, barındırma hizmeti aldığınız firmayla iletişime geçin. Aynı zamanda bu hata $config['database']['database'] kısmındaki veritabanı yolunun yanlış olmasından da kaynaklanabilir. Bu hatayı düzeltmek için veritabanınızın depolandığı dizinin doğru olup olmadığını kontrol edin.


Veritabanı: MySQL
SQL Hatası: 2002 - Can't connect to local MySQL server through socket '/var/lib/mysql/mysql.sock'
Sorgu: [READ] Unable to connect to MySQL server


resim

Çözüm: Bu hata MySQL sunucunuzun çöktüğü ya da çeşitli bakım sebeplerinden ötürü MyBB ile bağlantı kuramadığını gösterir. Bu hatayı düzeltmek için bu hata mesajını barındırma hizmeti aldığınız firma ile paylaşın.


Veritabanı: MySQL
SQL Hatası: 1054 - Unknown column 'loginattempts' in 'field list'
Sorgu: SELECT loginattempts FROM mybb_users WHERE LOWER(username)='username' LIMIT 1


resim

Çözüm: Bu hata ile MySQL kullanımı sırasında 1.4.3 sürümünden 1.4.4 sürümüne güncelleme yapmaya çalıştığınızda, henüz upgrade scriptini çalıştırmadan karşılaşabilirsiniz. 1.4.4 sürümünde loginattempts sütunu, yeni güvenlik özelliği olarak veritabanı tablolarınız arasına eklenmiştir.
ya config.php de sorun yok gibi görünüyo ben siteye giremiyorum
nedendir????

resim

Teşekkürler
Market sistemindeki hataları da ekler misiniz ?

Aylardır kullandığım market sisteminin istatistik bölümü birden hata verdi ve düzeltemedim. Eğer bileniniz varsa ki umarım vardır bana mesajımı alıntı yaparak dönerse çok memnum olurum. Şimdiden teşekkürler.

resim
Teşekkürler Gülümseme