MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: HTML ile Bilgi Balonu Yapımı [Tooltip] [MCTR Stil]
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba Arkadaşlar. Bu Konuda Html ile Bilgi Baloncuğu Yapımını Uygulayacağız. Eklentinin Amacı, Yazının Üzerine Gelince Yazı ile İlgili Bilgiler Çıkmasıdır. Bunun İçinde ''title'' Kodunu Kullanacağız.

Sağ Ok Bilgi Balonu'nu Konularınızda yada Mesajlarınızda Göstermek İsterseniz, HTML İzni Pluginini Kurmalısınız. Aksi Taktirde Konularınızda yada Mesajlarınızda Yazdıgınız Yazılar Bozuk Çıkar.
HTML İzni'siz Kullanmak İsterseniz'de Kodları Şablonlara Ekleyerek İstediğiniz Yerde Kullanabilirsiniz. (Ana Sayfada,Konu Gösteriminde,Postbitte)

Gerekli Yazımı Yazdıktan Sonra, Gerekli Aşamaya Geçebiliriz.
Şimdi Şu Kodu Şablonumuza Yerleştirelim (Kodları yapıştırmadan önce bir metin belgesine kopyalayıp, oradan gerekli yere yapıştırın)
ÖRN : İndex Şablonunda {$header} kodunun altında şu kodu ekleyelim
Kod:
<center><font title="Baloncuklu Yazımız Burada"><u>YAZIMIZ BURADA</u></font></center>


Yazımızı Ekledikten Sonra Aşağıdaki Görüntü Ortaya Çıkacaktır.
resim
NOT : Resim Mouse İmlecini Kabul Etmediği İçin Mouse'muz Görünmüyor. Normalde Mouse Yazının Üzerinde. Biz Zaten Üzerine Gelince Balonun Çıktıgını Daha Önce Öğrenmiştik.

NOT : Bunlar MCTR Gibi Otomatik Olarak Çıkmayacaktır Arkadaşlar. Çıkması İçin Kodları Eklemelisiniz ve Eğer <i></i>(italik yapma kodu) ve <u></u>(altı çizgili yapma kodu) Kodlarını Eklemezseniz, Kullanıcı Bunu Normal Yazı Olarak Görebilir. Bu Yüzden Yazılarınıza Bu Kodlarla Göze Çarptırabilirsiniz. (Bunun dışında, font tipi,rengi gibi ayarlarda yapabilirsiniz)

Dediğim Gibi Arkadaşlar HTML İzni Pluginini Kurarsanız Bu Özelliği Konularınızda ve Mesajlarınızda Rahatlıkla Kullanabilirsiniz.

Sadece Bu Kadar mı? Hayır. Şimdide Resim Üzerinde Deneyelim Kodumuzu (Kodları yapıştırmadan önce bir metin belgesine kopyalayıp, oradan gerekli yere yapıştırın)
Kod:
<img src="http://destek.mybb.com.tr/images/avatars/xpserkan.gif" width="150" height="157" title="Resmimizin adı: XpSerkan" />

Yine Burdada Mouse İmleci Görünmeyecek Ancak Biz Üzerinde Gelince Baloncugunun Çıktığını Öğrendik
resim

İşte Sonuç Arkadaşlar. Bu Konudan Yararlanarak Sizde Bilgi Baloncugu Hazırlayabilirsiniz. Bu Konuda Ben Size Yardımcı Olmaya Çalıştım. Bundan Sonrası Sizin Klavyenize ve Ekleyeceğiniz Kodlara Kalmış (:


İyi Çalışmalar. BlackCat

teşekkür ediyorum.