MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: MyBB 1.8.15 Güncelleme Sonrası Youtube Videoların Çalışmaması Sorunu [Çözüm]
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba arkadaşlar, değerli MyBB kullanıcıları,

MyBB'de yapılan en son güncelleme olan 1.8.15 güncellemesinden sonra youtube,vimeo,dailymotion gibi video sitelerin embed kodlarında bir hata oluşuyor ve bu hatadan dolayı videolar çalışmamaktaydı.

Bu hatayı MyBB geliştirici ekibine gönderdiğimiz geri bildirim ile bize hatanın çözümü ile ilgili bir fix yapıldığını, hatanın .../inc/class_parser.php dosyasında unutulan bir kod satırından dolayı olduğunu söylediler ve değişen kısımlar GitHub üzerinden bildirildi.

Githup üzerinden değişen kod satırın görmek için buraya tıklayınız.

Eğer sitenizi 1.8.14 sürümünden 1.8.15 sürümüne güncelleme paketi ile güncellediyseniz ve forum sitenizde youtube videoları başta olmak üzere videolar çalışmıyor ise aşağıda ki ek dosyada bulunan class_parser.php dosyasını FTP dizininde /inc/ klasörünün içerisine yükleyin ve varolan dosya ile değiştirin.

Aşağıda ki dosyayı indirin ve FTP dizininde bulunan /inc/ klasörünün içerisine yükleyin, daha sonra değişitirilsin mi sorusuna evet diyerek dosyayı kaydedin.
[attachment=1601]

Not: Güncelleme ve tam sıfır kurulum paketlerini yeni indiren arkadaşlarda bu sorun yoktur. Paketleri fix geldiği gibi güncelledim, yeni indirip güncelleme yapanlarda bu sorun oluşmayacaktır. Daha önce indirip, güncelleme yapanlar yukarıda bahsettiğim adımları yaparlar ise sorun ortadan kalkacaktır.