MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: MyBB 1.8.10 - Bakım Güncelleme Paketi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
MyBB 1.8.10 - Bakım Güncellemesi - [Versiyon/Sürüm Yükseltme Paketi]

Bilgi-Kaynak Kısa Bilgi:
Merhaba arkadaşlar, değerli Mybb kullanıcıları.
Bu sürümde 22 adet rapor edilen hata düzeltmesi sağlandı, 5 adet dil dosyası güncellendi, ve 10 adet tema şablonu güncellendi. Paket hakkında yapılan değişiklik ve yenilikleri incelemek için aşağıdaki bağlantıları ziyaret ederek bilgi sahibi olabilirsiniz..

MyBB 1.8.10 Sürümü için Yapılan Revizyonlar:

Onarılan Hatalar:
Daha önce ki sürüm olan 1.8.9 sürümünde oluşan CSS ve Javascript hataları bu sürümde tamamen giderildi.Ayrıca, 1.8.10 sürümü için onarılan toplam: 22 adet hata kayıtlarını aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilirsiniz.
Kod:
https://github.com/mybb/mybb/issues?q=milestone%3A1.8.10+is%3Aclosed

Tema & Dil Dosyası Değişilikleri:
1.8.10 sürümünde toplam: 5 adet dil dosyasında değişiklikler yapıldı. Dil dosyalarında yapılan değişiklerin yanı sıra 10 adet tema şablonunda da güncellemeler yapıldı. Güncelleme yapılan tema şablonlarını aşağıdan görebilirsiniz.

Güncellenen Tema Şablonları:
Kod:
footer
headerinclude
index_boardstats
memberlist_search
memberlist_search_contact_field
misc_whoposted
newreply_modoptions
newreply_modoptions_close
newreply_modoptions_stick
newthread_signature

1.8.10 sürümüne ait sadece dil dosyalarını içeren paketimize buradan ulaşabilirsiniz.



Kaynak:
Yapılan değişiklikler, yeni özellikler ve ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.
Kod:
https://mybb.com/versions/1.8.10/
https://blog.mybb.com/2017/01/10/mybb-1-8-10-released-maintenance-release/

Güncelleme paketinde önemli olarak bilinen 2 dosya da yer alıyor; ./inc/class_parser.php ve ./inc/functions.php . Bu dosyalar biliyorsunuz ki bizim için en önemli dosyalardan sadece ikisi, Eğer özel Mykod veya Ncode için kod eklemiş iseniz class_parser.php dosyası değişeceği için yaptığınız düzenleme ve eklemelerde silinecektir. Ayrıca Google Seo Eklentisinin şah damarı olan functions.php dosyasıda değiştiği için seo URL'leriniz pasif duruma düşerek default URL'lere dönüşecektir. Bunun için aşağıdaki resimli tarifi uygulamanız yeterli olacaktır ancak, class_parser.php için ne yazık ki size yardımcı olamıyoruz çünkü, şu anda var olan class_parser.php dosyanızın yedeğini alarak ve farkları karşılaştırarak güncellenen satırları kendiniz yeniden yapmanız gerekecektir ya da eklediğiniz fonksiyon kodlarını..


MyBB 1.8.10 Güncellemesi Nasıl Yapılır?
Adım 1: İndirmiş olduğunuz .zip dosyasını açıp FTP_Yükle klasöründeki güncelleme dosyalarını, forumunuzun kurulu olduğunu dizine, (index.php , images, vb. dosyalarının olduğu yere) yükleyip, karşınıza çıkan değiştirilsin mi sorusuna evet diyorsunuz.

Daha sonra tarayıcınızın adres satırına, site-adresiniz.com/install/upgrade.php yazarak, ''ENTER'' tuşuna basıp versiyon yükseltme sihirbazını çalıştırıp yönergeleri takip edin ve güncelleme işlemini tamamlayın.. (Güncelleme işlemi bitince ./install klasörünü FTP'den ya silin ya da adını değiştirin.)

Onay-Cevap Adım 2: Bu sürümde, (/inc/functions.php) dosyası değiştiği için, Google Seo Plugin Dahili url link - Internal link kullanıyorsanız eğer, Seo URL-leriniz devre dışı kalacaktır.
(Yapmanız gereken işlem aşağıdaki resimde tarif edilmiştir.)

resim

Adım 3: Son olarak daha önce yapmış olduğunuz özel .php düzenlemeleri vs. varsa eğer tekrar yapmanız gerekecektir. (Örneğin: class_parser.php dosyası gibi) İndirmiş olduğunuz paket içeriğinde değişen dosyaları kontrol ederek, düzenlediğiniz dosyaların bu paket içinde olup olmadığını inceleyiniz ve ona göre işlemlerinizi yapınız.


indir-download
MyBB 1.8.10 Güvenlik & Bakım Güncelleme Paketi İndir[attachment=1578]


Wrench Rar Şifresi: mybb.com.tr


Dosya Hash'leriDosya: MyBB_1810_Güncelleme_Paketi_TR.zip 
MD5: 6e2801fd5e0cd998ead2c72e72db4f99
SHA-1: 0bc8bfdc0e7515ae4a83a64ed13d8e3e58228d3a


Tarih-Zaman Son Güncelleme Tarihi: 14.01.2018 , Versiyon-Saat Saat: 23:24