Site Adresi : localhost
MyBB Sürümü : 1.8.x
Kurulu Eklentiler : Henüz Yok
Sorun açıklaması : Forumun kurulu olduğu klasör dışında değişkenleri kullanabilmek istiyorum.
Hata Ekran Görüntüsü :
Merhabalar. Forumum "localhost/forum" adresine kurulu. Ben "localhost" yani kök dizinde mybb sistemine ait değişkenleri kullanmak istiyorum. Örneğin kendi tasarladığım portalda "username" deyince kullanıcı adresini çekmem lazım. Bu değişkenleri nasıl kullanabilirim acaba?
ÇÖZÜLDÜ
Çözüme ulaştım, belki bir arkadaşımızın ihtiyacı olur diye...
ACP > Ayarlar > Forum Bilgileri (admin/index.php?module=config-settings&action=change&gid=2)
Burada çerez yolunu "/" (tırnaklar olmadan, slash işareti /) yapın ve domain dizinini boş bırakın. Çerezleri temizleyin ve MyBB değişkenlerinizi sisteminizde istediğiniz yerde kullanın.
Belki iframe ile yapılabilir. Localhost ana sayfasında tasarladığınız sayfaya HTML ise; Kullanıcı adınız: {$mybb->user['username']} php ise Kullanıcı adınız: $mybb->user['username'] şeklinde kaydedin ve sitenin herhangi bir şablonuna şu kodu ekleyiniz;
<iframe name="iFrameadi" width=0 height=0 src="http://siteadresi.com/forum" scrolling="no" frameborder="0"></iframe> işe yararmı bilmiyorum
(30-07-2017, Saat:15:24)Relay Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Belki iframe ile yapılabilir. Localhost ana sayfasında tasarladığınız sayfaya HTML ise; Kullanıcı adınız: {$mybb->user['username']} php ise Kullanıcı adınız: $mybb->user['username'] şeklinde kaydedin ve sitenin herhangi bir şablonuna şu kodu ekleyiniz;
<iframe name="iFrameadi" width=0 height=0 src="http://siteadresi.com/forum" scrolling="no" frameborder="0"></iframe> işe yararmı bilmiyorum
evet bende böyle kullanıyorum ama hoş bir durum değil maalesef, ana sayfada kullanmaya çalışıyorum...
Çözüme ulaştım, belki bir arkadaşımızın ihtiyacı olur diye...
ACP > Ayarlar > Forum Bilgileri (admin/index.php?module=config-settings&action=change&gid=2)
Burada çerez yolunu "/" (tırnaklar olmadan, slash işareti /) yapın ve domain dizinini boş bırakın. Çerezleri temizleyin ve MyBB değişkenlerinizi sisteminizde istediğiniz yerde kullanın.