MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: mysql sorunu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Site adresi http://www.islamiforum.net
sürüm mybb 1.6.
Sorun: geçen siteme girdiğimde sitem kapalıydı. host firmama mesaj attım aşağıdaki gibi bir cevap geldi. bunu düzeltmem için 1.8 sürümüne geçmem yeterli olurmu şuan 1.6 kullanıyorum. birde php sürümüm PHP Version 5.4.45 bu 1.8 için yeterlimidir bi kaç yerde minumum 5.6 istiyor yazıyor. teşekkürler

Merhaba 

Kontrol ettiğimde ilgili hesap sunucuda aşırı yük durumu göstermesi sebebi ile askıya alınmış olarak görünüyor.[/url]

[url=http://alastyr.pics/mrt/20170702-oj7-324kb.jpg]20170702-oj7-324kb.jpg



Almakta olduğunuz hizmet için sözleşmemizde vermiş olduğumuz cpu limiti %20'dir. https://www.alastyr.com/tos.html adresinden görebilirsiniz. Biz kullanıcılarımızın aşırı kaynak tüketimi yapmadığı zamanlarda web sitelerinin sunucunun tüm kaynağına erişebilecek şekilde calısması için varsayılan değer olarak %100 cpu limiti veriyoruz. Fakat sunucu üzerinde bulunan yazılımız otomatik değerleri %20 olarak atamaktadır. Web siteniz sürekli %20 değerini aşmaya çalıştığı için yavaşlık yaşıyorsunuz. Yazılımınızı %20 CPU değerini aşmayacak şekilde optimize etmeniz durumunda herhangi bir yavaşlık olmayacaktır.

Sunucularımızda, size sözleşmede belirttiğimiz teknik limitlemeler doğrultusunda konfigürasyon yaptığımız bir cPanel yazılımı bulunuyor. CloudLinux isimli bu yazılımda kullanmakta olduğunuz hizmet için atanan CPU değeri %20 şeklinde ve sunucu üzerinde kullanabileceğiniz maksimum ram bellek miktarı 1 gbyte şeklindedir.

Sunduğumuz hizmetler için belirlediğimiz değerleri LiteSpeed web yazılımı kullandığımız için bu şekilde belirledik. LiteSpeed, Apache'ye göre %70 daha performanslı çalışan bir web yazılımı olduğu için %20 CPU değerini bu hizmetler için uygun gördük ve testlerimiz sonucu standart bir wordpress, joomla ve opencart sitesinin açılış hızlarını etkilemediğini gözlemledik.

Yazılımınız, yazılımınızda kullandığınız tasarım, eklentiler, büyük boyutlu resimler, uzak sunucudan çekilen dosyalar vb. sitenizin yavaşlamasına sebebiyet veriyor olabilir. Bu durumda size siteniz ile ilgili bazı optimizasyon önerilerinde veya performanslı sanal sunucu hizmetlerimizi önerilerinde bulunabilirim.

- Sitenizde bir önbellekleme (cache) eklentisi kullanmalısınız. 
- SQL sorgularınızı azaltabilir, optimize edebilirsiniz.
- Veritabanınızın veri tutma tipini düzenleyebilirsiniz (index, unique, fulltext gibi).
- Veritabanı motoru olarak yazılımınıza uygun olanını tercih edebilirsiniz (myisam, innodb gibi).
http://tools.pingdom.com adresinden sitenizin açılış esnasında yüklediği dosya miktarını tespit edebilirsiniz ve yüksek boyutlu görsel dosyalarınızı düzenleyebilir, js ve css dosyalarınızı minify sitelerinde küçülteebilirsiniz.

Yaşadığınız problem sunucu taraflı düzeltilebilecek veya bizden kaynaklanan bir problem olmadığı için size yapabileceğiniz işlemler hakkında öneride bulunmaktan başka yapabileceğim bir şey maalesef yok.
Sitenize saldırı yapıyorlar sanırım hocam bu tür hataları vermesi doğaldır.
olabilir.  mybb_posts tablosunu phpmyadminden onardım düzeldi. 1 haftadır bir sorun yok bakalım