MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Konuları ve üyeleri yeni foruma taşıma işlemi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Selamın aleyküm.

Eski forumumda 14000 küsür üye ve 5000 küsür konu vardı arkadaşlar.Ama çevrimiçi kullanıcı ip leri gözükmüyordu , nerdeyse çoğu tabloda sql hatası vardı bende 0 dan kurdum forumu 4 yıllık emeği sildim.Şuan full yedek var eski forumun.Sadece konuları ve üyeleri taşıma yapabilir miyiz yeni foruma ? Skype : burokolo yardımınızı bekliyorum. site adresim forumdervis.com
Merhaba,

Eski yedeğinizi yeni veritabanı oluşturup oraya yükleyin. Daha sonra mybb'nin merge eklentisini buradan indirin. Daha sonra merge konusunda ki talimatları izleyin.

Merge sistemini çalıştırdığınız sırada karşınıza diğer forum yazılımların isimleri çıkacak oradan mybb'yi seçeceksiniz. Daha sonra size veritabanı bilgilerini soracak oraya eski yedeğinizi yüklediğiniz veritabanının bilgilerini girin. Daha sonra veritabanı başarıyla bağlandığında karşınıza eski yedekten yeni veritabanınıza hangi şeyleri aktarmak istediğinizi soracak. Orada ki seçenklerden sadece üyeler, konular,forumları aktarabilirsiniz.

Aktarım sunucunuzun performansına bağlı olarak ortalama 5-10 dakika sürecektir. Aktarım bittikten sonra mybb admin panelinize giriş yapın, Yapılandırma Ayarları kısmından veritabanı tablolarını onarın ve sayaçları çalıştırın tek tek.

Daha sonra veritabanınızı phpmyadmin'den tekrar onarıp, test yapın. Sitenizde bir sorun yok ise merge sistemine ait dosyaları ftp'den silin. Eski veritabanıızı silip, sitenizi kullanmaya devam edebilirsiniz.

İyi çalışmalar, kolay gelsin.
Hocam size gereken bilgileri versem yardımcı olabilir misiniz ? Gerçekten beceremem gibi geliyor.Teamwiever vereyim yada skype vereyim görüşelim ? skype : burokolo
benim sitede de natronun tarihten kalma cpanel vardı yenisine geçmek için sildim tekrar yükledim. şu şekilde yaptım
1.sıfırdan veritabanı aç aynı isimde. eski veritabanını ve ftp dekileri tamamen sil
2.yeni veritabanındaki tüm tabloları kaldır. eskisini veritabanı import et phpmyadmin den  .sql uzantılı olanı.
3.eski ftpdekileri yeni ftp at
Bu işlemi yapabilecek bir arkadaş var mı ? Ücreti ile beraber