MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Mybb Url Yapıları Değiştirilebilir mi ?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar Mesala

İndex.php => "anasayfa.php"
contact.php => "iletisim.php"
usercp.php => "kullanicipaneli.php"

bunları nasıl böyle yapabiliriz. daha iyi olmaz mı yada çok mu sıkıntı çıkar ?
Gerek var mı peki ? Ancak soruna şu şekilde cevaplayayım.

1. İndex.php bir standarttır ve değiştirilmesi halinde ekstra bir yönlendirmeye ihtiyaç duyacaksın. Çünkü, siteadresin.com yazan kişiler bir standart olan index.php ya da index.html veyahut index.asp dosyasına ulaşırlar. Dünya web standartıdır bu. Değiştirebilirsin ancak .htaccess ile tekrar yönlendirme yaparak kullanıcılarının ulaşmasını sağlamalısın.

2. İletişim linkini değiştirebilirsin. Bunun için admin paneline giriş yaparak Forum Ayarları kısmına gelip -> Forum Bilgileri adlı ayarı açıp, ayarlar kısımında İletişim Linki adlı ayar kısmından istediğin bir isim verip, linki değiştirebilirsiniz.

Bkz: http://i.hizliresim.com/brkADm.jpg

3. usercp.php bir mybb standart dosyasıdır ve birçok mybb dosyasından çağrılmaktadır. Sistem çekirdeğinde sabit bir yapı olduğu için değiştirmeniz sıkıntı oluşturacaktır. Tek tek usercp.php dosyasının çağrıldığı ve kullanıldığı tüm php dosyalarını tek tek açıp, bulup düzenlemeniz gerekir ki bir sonra ki sürüm güncellemesi geldiğinde güncelleme aşamasında hata ile karşılarsınız.

Her yeni gelen güncelleme paketinde tek tek değiştirdiğin kısımları eski haline getirmek gerekecek ki güncel sürümü yükleyip yapabilesin. Bu yaşayacağın sorunlardan sadece bir tanesidir daha farklı birçok sorun ortaya çıkacaktır. Tavsiyem hiç değişiklik yapmamandır.
Anladım teşekkür ediyorum konu kilitlenebilir.