MyBB Sürümü : 1.8
Eklenti-Plugin Kurulu Eklentiler : go mobile , google seo , ziyaretçiye konu içeriğini gizleme
[*]
Hata-Sorun Sorun açıklaması : Merhaba tüm üyeliklerimin şifresini güvenlik için nasıl değiştirebilirim?
Bildiğimce tümünü değiştiremezsiniz.Pek işe yaramaz ama siteye duru ekleyip herkesin değiştirmesini söyleyin

Aklıma başka bir şey gelmiyor.
Bir yerde görmüştüm tüm şifreleri sıfırlayıp şifrelerini üyelerin mail adresine göndermişlerdi
Biraz araştırdım ve şöyle bir eklenti buldum.Üyeler siteye girer girmez şifre sıfırlamak zorunda kalırlar.Sıfırlamadan sitede dolaşamazlar;
teşekkür ederim arkadaşlar
(06-09-2016, Saat:15:19)SirrealStar2 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]teşekkür ederim arkadaşlar
Merhaba,
Toplu olarak şifreleme sıfırlamak size ekstra bir yük ve iş getirecektir.Bunun yerine yukarıda ki arkadaşlarında dediği gibi kullanıcıların değiştirmesini sağlamanız daha sağlıklı olacaktır.
Bunun için de yönlendirme meta etiketiyle sitenize giriş yapan kullanıcıları şifre sıfırlama penceresine yönlendirebilirsiniz.
Aşağıda ki kodu kullandığınız temanın
Header şablonlarınından
header_welcomeblock_member adlı şablonun en üst kısmına eklemeniz yeterli olacaktır.
Kod:
<meta http-equiv="refresh" content="10;URL={$mybb->settings['bburl']}/member.php?action=lostpw" />
Bu şekilde sitenizde oturum açan kullanıcılarınız 10 saniye içerisinde şifre sıfırlama ekranına yönlendirileceklerdir. Bu 10 saniye süresini uzaltıp, bir uyarı mesajı bildirebilirsiniz. Basit ama etkili bir yöntemdir.
Kolay gelsin.
Bütün kullanıcıların bir defada şifresini sıfırlamak için, phpmyadmin'e girip ardından veri tabanı isminin yazılı olduğu bölüme giripi sql kodu çalıştır kısmında altta vereceğim kodu kopyalayıp yapıştır.
Kod:
UPDATE mybb_users SET password = 'ea7ca0213c6a651469b1fedbe91f55ee';
üstte verdiğim kodda dikkat etmen gereken nokta forumun
mybb_users kalın yazdığım alanın ismi, sende aynı olabilir değişik olabilir, sende nasılsa düzenleme yapman lazım kodu çalıştırmadan önce.
Ardından 4-5 sn sonra bütün üyelerin şifresi: 123456 olacak..
Ama sorun şurada bunu herkese nasıl bildireceksin ? Admin panelden herkese toplu mail atarak mı ? orasını da ve güvenlik risklerinide sen düşün.