MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Foruma Saldırı Olmus
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Mybb Sürümü: 1.8.3
Adres : 
Kod:
torrentfilmzamunda.com
Sorun Açıklaması : Bu gün web yöneticisi araçlarından mail aldım.Maili kontrol ettim ve aşağıdaki gibi bir mail.Ftpden açtım sitede onlarca klasör ve binlerce html dosyası vardı bunları kaldırıyorum şuan.Host şifresini değiştirmekden başka nasıl bir önlem alabilir.Nasıl oldu aklım almıyor

Kod:
http://torrentfilmzamunda.com/: Saldırı şüphesi

Google, sitenizde, üçüncü taraflarca eklenmiş sayfalar olabileceğini belirledi. Bu sayfalar Web Yöneticisi Yönergelerimizi ihlal eden spam veya kötü amaçlı içerik barındırıyor olabilir.

Tipik olarak, saldırıda bulunan taraf, açık izinlere sahip güvenli olmayan bir dizine erişim elde eder. Çoğunlukla dosya yüklerler veya mevcut dosyaları değiştirirler ve bu dosyalar daha sonra dizinimizde spam olarak görünür.

Örnek URL'ler:

http://torrentfilmzamunda.com/adis/19990327153221-adidas-06rx.html
http://torrentfilmzamunda.com/adis/19990327153553-adidas-52re.html
http://torrentfilmzamunda.com/adis/adidas-20080327124321-55wx.html

Herkese iyi günler 
Forumunuzun Sürümünü Acilen 1.8.4'e Yükseltin. 1.8.3'de Açıklar Mevcut...
(31-03-2015, Saat:01:01)ThE_PiSiKoPaT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Forumunuzun Sürümünü Acilen 1.8.4'e Yükseltin. 1.8.3'de Açıklar Mevcut...

Hocam 1.8.3 'de önemli bir açık yokdu.Ama genede 1.8.4'e yükselttim ve  host şifresini değiştirdim.Hala sorun devam ediyor.Sürekli hosta yeni html dosyaları ekleniyor.Sürekli bunarı temizliyorum
(31-03-2015, Saat:12:58)weqale34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(31-03-2015, Saat:01:01)ThE_PiSiKoPaT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Forumunuzun Sürümünü Acilen 1.8.4'e Yükseltin. 1.8.3'de Açıklar Mevcut...

Hocam 1.8.3 'de önemli bir açık yokdu.Ama genede 1.8.4'e yükselttim ve  host şifresini değiştirdim.Hala sorun devam ediyor.Sürekli hosta yeni html dosyaları ekleniyor.Sürekli bunarı temizliyorum

Hosting firmanıza danıştınızmı ?
(31-03-2015, Saat:20:24)SiberLeon Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(31-03-2015, Saat:12:58)weqale34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]

Hosting firmanıza danıştınızmı ?

Danıştım hocam dosya izinleri user konumlu olduğundan dolayı oldugundanmış.Şimdi dosya izinlerini düzenliycem bakalım ne olcak 
Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Siz mybb'nin güvenlik önlemlerini aldıysanız sorun sunucu kaynaklıdır ve sunucu açığından kaynaklı bir giriş yapılmış olabilir.

Ayrıca siz diyorsunuz host şifremi vs değiştirdim ancak yine o dosyalar ekleniyor büyük ihtimalle sunucunuzun kök dizinine root'a shell dosyası atılmış bunu ancak host sağlayıcınız görebilir ve shell dosyalarından makinayı arındırmaları lazım.

Siz ne kadar kurulum yaparsanız yapın o shell dosyası kaldırılmadıkça sisteme eklenecektir o dosyalar. Aynı zamanda mybb'nin kullandığınız sürüm dosyalarını indirin ve ftp'nizde ki .php, .js ve images dosyalarını tek tek konrol edin. kodlarda farklılık, fazlalık,eksiklik var ise orjinalleriyle değiştirin.

İyi forumlar.
(01-04-2015, Saat:00:02)Machine Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Siz mybb'nin güvenlik önlemlerini aldıysanız sorun sunucu kaynaklıdır ve sunucu açığından kaynaklı bir giriş yapılmış olabilir.

Ayrıca siz diyorsunuz host şifremi vs değiştirdim ancak yine o dosyalar ekleniyor büyük ihtimalle sunucunuzun kök dizinine root'a shell dosyası atılmış bunu ancak host sağlayıcınız görebilir ve shell dosyalarından makinayı arındırmaları lazım.

Siz ne kadar kurulum yaparsanız yapın o shell dosyası kaldırılmadıkça sisteme eklenecektir o dosyalar. Aynı zamanda mybb'nin kullandığınız sürüm dosyalarını indirin ve ftp'nizde ki .php, .js ve images dosyalarını tek tek konrol edin. kodlarda farklılık, fazlalık,eksiklik var ise orjinalleriyle değiştirin.

İyi forumlar.
Hocam teşekkürler.
Dosyaları silip sıfırdan kurmayı düşünyorum.Sıfır kurulum dosyalarını atıp kurulum yapmadan config.php 'yi değiştirsem eklentileri sıfırdan yüklesem ve kullandıgım temayı geri yüklesem  sorun çözülü mü ?.Ayrıca db'ye de shell atılması mümkün mü ? 
CloudFlare kurun.