MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: MyBB ve XenForo | Deneyim Karşılaştırması
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Selam Arkadaşlar,

Uzun bir süredir Mybb ve Xenforo Forumları üstünde tasarımlar ve geliştirmeler yapmaktayım.
Yaklaşık 3 sene öncesine dayanan bir MyBB geçmişim vardır, şunu belirtmem gerekirse şuan MyBB ve Xenforo piyasasındaki neredeyse tüm eklentileri, tema vs. yapabiliyor veya geliştirebiliyorum, bu konu satış konusu olmadığı ve Copyright kuralları gereğince referans veremem.

MyBB ve Xenforo arasında kararsızım diyorsanız;
Birde benim gözümden inceleyelim.

Sistem İnceleme:
Xenforo, MyBB'ye göre gerek içerik tabloları, gerekse admin paneli olarak daha gelişmiş ve daha ağırbaşlı bir sistem. Ancak Xenforo "Cache (Önbellek) Eklentisi" kullanılmadığı takdirde, eklenti ve tema arayüzü kullanımında, MyBB'ye oranla daha 'yavaş' bir sistem.
MyBB sistem olarak Xenforo'ya kıyasla basit kodlanmış, gerek daha çok tema ve eklentisi ücretsiz ve piyasada kolayca bulunabilen, sadece biraz html/css ve biraz da JScript bilgisiyle kolayca geliştirilebilen ve ne kadar eklenti yüklerseniz Xenforo kadar index hızınızı yavaşlatmayan güzel bir sistem.

Şablon ve Tasarım İnceleme:
Xenforo, Tema yüklemeden bile MyBB'ye oranla daha gelişmiştir, Hoş bir tablo sistemine sahiptir ancak bu tabloların ve şablonların yönetimi o kadar kolay değil. Xenforo Admin Paneli, sistemden ne kadar iyi anlarsanız anlayın, kafanızı karıştırabiliyor ancak temaları, eklentileriyle veya eklentileri olmaksızın gerçekten hoş görünüme sahip.

Genel Ücretlendirme ve Script Destek:
Eğer Profesyonel bir tema veya eklenti yaptırmayacaksanız, MyBB tamamen ücretsiz bir forum scriptidir. Ancak Xenforo için aynı durum söz konusu olamaz, Xenforo profesyonel bir script olduğu için belli bir senelik lisans ücreti ile satın alınabiliyor, aynı şekilde iyi bir tema veya eklenti sahibi olmak istiyorsanız, aynı şekilde lisanslı ürünlerini almanız gerekebilir, Xenforo destek sitesi, Lisansı olmayan kullanıcılara hiçbir destek vermiyor, lisans kodunuzla üyeliğinizi onaylatmanız gerekiyor.Ancak bu şekilde Profesyönel bir destek alabilirsiniz. Şunu belirtmekte fayda var, Xenforo'da Lisansınız olmadan da Türkçe Destek alabileceğiniz siteler mevcut ancak bir sorunuza bugün mü cevap alırsınız, 2 hafta sonra mı belli olmaz, o sitedeki adminin ve kullanıcıların keyfine kalmış.

Portal vb. Sayfalar:
Bildiğiniz üzere MyBB'de Portal'ı yükleyip kullanabilirsiniz, Xenforo'da ise Eklenti şeklinde Portal, Dosya İndirme Yöneticisi (Resource Manager) veya Medya Galerisi yükleyebilirsiniz, bu eklentilerin bazıları piyasada ücretli satılıyor, tabi profesyonelce tasarlananlar ücretli ancak ücretsizleri de bulunabilir. Şöyle diyebilirim ki, Xenforo bu konuda daha gelişmiş bir yapıya sahip.

Güvenlik:
MyBB'de admin paneli yolu eğer /admincp şeklindeyse yani default'sa herkes panele ulaşabilir tabi 2 farklı şifreyi de bulması gerekir, ancak Xenforo'da admin panel yolunu istediği kadar bilinsin, admin girişi yapmazsanız panel sistemine geçemezsiniz.Tabi Xenforo Lisanslı ise, güvenliğiniz her zaman üst düzey olacaktır, lisans olmadığı zaman, sistem hakkında profesyonel değilseniz, bu konuda bir güvenceniz olamaz.

Google Seo:
En önemli noktalardan biri de bu, MyBB etiket ve indexleme olarak Xenforo'ya oranla daha hızlı çalışmaktadır ve şöyle diyebilirim, Xenforo'nun sitemap'ı .php olarak bulunmaktadır, o yüzden botlar direk site içerisinden sitemap oluşturmaya çalışıyorlar ancak belli bir düzen oturduğu zaman, indexleriniz de tam oturacaktır. Bu konuda Mybb daha hızlı diyebilirim.

Bu konuda 2 sistem ile ilgili görüşlerimi ve kıyaslamalarımı belirttim. 2 Sistemi de illaki kötüleme gibi bir amacım yoktu.
Geçiş yapmak veya sıfırdan geçmek isteyen arkadaşlar için umarım yararlı olur..

İyi Forumlar..
Güzel anlatım. Süper
(25-03-2015, Saat:18:43)Phoenix Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Güzel anlatım.  Süper

Teşekkürler.. Umarım yararlı olacaktır.
Null kullanirsaniz yararını göremezsiniz destekvb alamazsınız. Çok güçlü bir sistemdir XenForo sadece alışmak gerek. Bi defa masraf yaparsınız sorunsuz kullanırsınız. Ama mybb ücretsiz bakımda kafa tutan tek sistem gelişmesi devam etmeli 2.0 ı bekliyoruz bakalim
Google Seo geliştirlse mükemmel sistem mybb 
(25-03-2015, Saat:19:22)NY.Net Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Null kullanirsaniz yararını göremezsiniz destekvb alamazsınız. Çok güçlü bir sistemdir XenForo sadece alışmak gerek. Bi defa masraf yaparsınız sorunsuz kullanırsınız. Ama mybb ücretsiz bakımda kafa tutan tek sistem gelişmesi devam etmeli 2.0 ı bekliyoruz bakalim

Öyle zaten 2-3 tane Türkçe destek sitesi var, onlardan alacağın yardımı 1 haftada anca alırsın, zaten orjinal destek sistemi tam bilmiyorum ama türkçe destek vereni görmedim. Gülümseme

(25-03-2015, Saat:21:17)ArseniC Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Google Seo geliştirlse mükemmel sistem mybb 

Valla geliştirmeyi bilene Sistem sağlam. Gülümseme
(25-03-2015, Saat:23:08)BhannTR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(25-03-2015, Saat:19:22)NY.Net Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Null kullanirsaniz yararını göremezsiniz destekvb alamazsınız. Çok güçlü bir sistemdir XenForo sadece alışmak gerek. Bi defa masraf yaparsınız sorunsuz kullanırsınız. Ama mybb ücretsiz bakımda kafa tutan tek sistem gelişmesi devam etmeli 2.0 ı bekliyoruz bakalim

Öyle zaten 2-3 tane Türkçe destek sitesi var, onlardan alacağın yardımı 1 haftada anca alırsın, zaten orjinal destek sistemi tam bilmiyorum ama türkçe destek vereni görmedim. Gülümseme

(25-03-2015, Saat:21:17)ArseniC Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Google Seo geliştirlse mükemmel sistem mybb 

Valla geliştirmeyi bilene Sistem sağlam. Gülümseme
Türkçe destek siteleri de hızlı ama bazı çıkan haberler var link gizledikleri ile ilgili. Az biraz İngilizce ile derdini anlatır çok iyi destek alırsın. 1 yıl ticket ve yükseltme desteği var. Ömür boyu forum desteği. Yani 1 yıl boyunca özel destek veriyorlar sonra topluluktan destek istiyorsun. XenForo çok geniş ve ağır başlıdır bir çok şey hazır gelir ve iyi bir ayarla sitenizi ucurabilirsiniz. Darısı mybbnin başına
NY.net, link gizleme diye birşey yok kimden gizleyecekler? Dediğim gibi Xenforo'ya geçmek isteyen arkadaşlar kolayca geçebilir, internette nulled sürümleri var. Deneme olarak projeye nulled ile adım atıp sitelerini geliştirebilirler. Konu inşallah yararlı olmuştur bazı arkadaşlara, beyninizde sorularınız varsa bekliyorum.
Sayfalar: 1 2