MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: PHP İle Google Bottan İstediğinizi Gizleyin
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhaba Arkadaşlar,


Bildiğiniz Üzere Arada Forumda Link vs Gizlemeniz Gerekebilir. Google Botlarından Örnek Veriyorum Sitenize Bir Link Ekleyeceksiniz Ama Linkin Google'a Gözükmesini İstemiyorsunuz. Bunun İçin;

''İndex.php'' Açıp En Alt Satıra Geliyoruz. PHP Tag'ı Kapalı Değil İse "?>" Yapıp Aşağıya Geçiyoruz ve Şu Kodu Ekliyoruz.



Kod:
<?php
if(!strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'google')){
echo '<a href="http://site-adresiniz.com" title="mybb">mybb</a>';
}
?>



Şeklinde Yaptığınızda Google Bot Sitenizdeki Linki Göremeyecektir.


Dip Not: Kod Arasından ''http://site-adresiniz.com'' Kısmını Kendinize Göre Düzenlemelisiniz.
Bunlara hiç gerek yok eğer bir linkin google tarafından görülmesini istemiyorsanız ve kullanıcılar tarafından da görülmesini istemiyorsanız yapmanız gereken robots.txt dosyanızdan disallow deyip o url' yi indexlemesini engelleyebilirsiniz.

Botların görmesini istemiyorsanız linke nofollow tagı ekleyerek gizleyebilirsiniz. Eğer sitenin görünümünde link gözükmesin ama orada dursun diyorsanızda css ile display:none; diyerek görünümünü tüm kullanıcılar ve botlara kapatırsınız.

Ancak bunu seo için tavsiye etmiyorum, eninde sonunda google o linki görüyor hele ki google analitik servisini kullanıyorsanız google dışarı verdiğiniz bağlantılardan linki görecektir ve sizi hacklink yapan site muamelesi gösterip spam listesini alma ihtimali çok yüksektir.

Bu tür linkle arama motorlarınca, kullanıcıları kandırma,sahte içerik ve zararlı bağlantılar olarak algılanmaktadır. Tavsiyem bu tür linkleri uzun süreli kullanmamanızdan yanadır.

İyi forumlar.