MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: MyBB 1.8.4 - Güvenlik & Bakım & Özellik Güncelleme Paketi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
MyBB 1.8.4 - Güvenlik, Onarım ve Özellik Güncellemesi - [Versiyon/Sürüm Yükseltme Paketi]

Bilgi-Kaynak Kısa Bilgi:
Merhaba arkadaşlar, değerli Mybb kullanıcıları.
MyBB ekibi yaklaşık 3 aylık bir aradan sonra sessizliğini bozup, oldukça geniş çaplı bir güvenlik, bakım & onarım ve özellik paketi ile bizleri şaşırtarak, stabil olan 1.8.4 sürümünü yayına sürmüş bulunuyor..

MyBB 1.8.4 Sürümü için Yapılan Revizyonlar:
  • Güvenlik açıkları:
    1.8.4 sürümünde, 2 orta, 4 düşük ve 1 riskli olmayan güvenlik açıkları giderildi. Bunlar aşağıda listelenmiştir.

    NoktaOrta Riskli: ./member.php dosyasında tespit edilen bir XSS açığı giderildi.
    NoktaOrta Riskli: BBKod editöründe Bir XSS açığı giderildi.
    NoktaDüşük Riskli: Yönetici izinlerinde oluşan çoklu XSS açığı giderildi.
    NoktaDüşük Riskli: Admin KP girişindeki bir CSRF güvenlik açığı giderildi.
    NoktaDüşük Riskli: Grup üyeliklerinde, Gruba katılabilmek için yanlış grup liderine gönderilen istek/bildirimlerindeki güvenlik sorunu giderildi.
    NoktaDüşük Riskli: Önbellek işleyicisi için  var_export fonksiyonu kullanılarak oluşabilecek güvenlik sorunu giderildi.
    NoktaRiskli Olmayan: JSON kütüphanesinde oluşan bir güvenlik açığı giderildi.

  • Onarılan Hatalar:

    Nokta1.8.4 sürümü için onarılan toplam: 118 hata kayıtlarını aşağıdaki bağlantıdan inceleyebilirsiniz.
    https://github.com/mybb/mybb/issues?q=is...ne%3A1.8.4
  • Tema Şablonları Değişilikleri:
    1.8.4 sürümünde toplam: 49 şablon güncellendi ve 5 adet yeni şablon eklendi. Bunlar aşağıda listelenmiştir.


    Yeni Eklenen Şablonlar:
    global_board_offline_modalshowthread_moderationoptions_restoreshowthread_moderationoptions_softdeletepost_captcha_nocaptchamember_register_regimage_nocaptcha
  • Güncellenen Şablonlar:
    Aşağıdaki listede eğer kullandığınız temada oynanmış/orjinal olmayan şablon-lar varsa güncelleme sırasında işlem dışı kalıp güncellenemeyebilir. Bu durumda adı geçen şablonları, şablon farklarını karşılaştırarak manuel güncellemeniz tavsiye edilir. Aksi halde çeşitli hata ve eksikliklerle karşılaşabilirsiniz.

    announcementforumbit_depth2_catforumbit_depth2_forumforumdisplayforumdisplay_inlinemoderationforumdisplay_threadlist_ratingforumjump_advancedforumjump_specialheader_quicksearchheader_welcomeblock_guestheader_welcomeblock_membermanagegroup_addusermanagegroup_inviteusermember_profilemember_profile_contact_detailsmember_profile_contact_fields_aimmember_profile_contact_fields_skypemember_profile_contact_fields_yahoomember_registermember_register_questionmember_register_referrermember_register_regimagememberlistmemberlist_searchmisc_imcenter_navmisc_smilies_smiliemodcp_banusermodcp_findusermodcp_ipsearch_results_informationmodcp_warninglogsmoderation_getip_modoptionspost_captchapostbit_gotopostprivate_sendprivate_send_autocompletereputationsearchsearch_results_posts_inlinemoderationsearch_results_threads_inlinemoderationshowthreadshowthread_inlinemoderationshowthread_ratethreadsmilieinsert_getmoreusercp_attachmentsusercp_draftsusercp_editlistsusercp_forumsubscriptions_forumcodebuttonsheaderinclude
  • Yeni Özellikler:
    resim
    http://docs.mybb.com/1.8/administration/security/2fa/
  • resim

    resim

    resim


Web Site Link Kaynak: Yapılan değişiklikler, yeni özellikler ve ayrıntılı bilgi için aşağıdaki bağlantıları ziyaret edebilirsiniz.
Kod:
http://docs.mybb.com/versions/1.8.4/
http://blog.mybb.com/2015/02/15/mybb-1-8-4-released-feature-update-security-maintenance-release/

Güncelleme paketinde önemli olarak bilinen 2 dosya da yer alıyor; ./inc/class_parser.php ve ./inc/functions.php . Bu dosyalar biliyorsunuz ki bizim için en önemli dosyalardan sadece ikisi, Eğer özel Mykod veya Ncode için kod eklemiş iseniz class_parser.php dosyası değişeceği için yaptığınız düzenleme ve eklemelerde silinecektir. Ayrıca Google Seo Eklentisinin şah damarı olan functions.php dosyasıda değiştiği için seo URL'leriniz pasif duruma düşerek default URL'lere dönüşecektir. Bunun için aşağıdaki resimli tarifi uygulamanız yeterli olacaktır ancak, class_parser.php için ne yazık ki size yardımcı olamıyoruz çünkü, şu anda var olan class_parser.php dosyanızın yedeğini alarak ve farkları karşılaştırarak güncellenen satırları kendiniz yeniden yapmanız gerekecektir ya da eklediğiniz fonksiyon kodlarını..


MyBB 1.8.4 Güncellemesi Nasıl Yapılır?
Adım 1: İndirmiş olduğunuz .rar dosyasını açıp FTP_Upload klasöründeki güncelleme dosyalarını, forumunuzun kurulu olduğunu dizine, (index.php , images, vb. dosyalarının olduğu yere) yükleyip, karşınıza çıkan değiştirilsin mi sorusuna evet diyorsunuz.

Daha sonra tarayıcınızın adres satırına, site-adresiniz.com/install/upgrade.php yazarak, ''ENTER'' tuşuna basıp versiyon yükseltme sihirbazını çalışıtırıp yönergeleri takip edin ve güncelleme işlemini tamamlayın.. (Güncelleme işlemi bitince ./install klasörünü FTP'den ya silin ya da adını değiştirin.)

Onay-Cevap Adım 2: Bu sürümde, (/inc/functions.php) dosyası değiştiği için, Google Seo Plugin Dahili url link - Internal link kullanıyorsanız eğer, Seo URL-leriniz devre dışı kalacaktır.
(Yapmanız gereken işlem aşağıdaki resimde tarif edilmiştir.)

resim

Adım 3: Son olarak daha önce yapmış olduğunuz özel .php düzenlemeleri vs. varsa eğer tekrar yapmanız gerekecektir. (Örneğin: class_parser.php dosyası gibi) İndirmiş olduğunuz paket içeriğinde değişen dosyaları kontrol ederek, düzenlediğiniz dosyaların bu paket içinde olup olmadığını inceleyiniz ve ona göre işlemlerinizi yapınız.


indir-download
MyBB 1.8.4 Güvenlik & Güncelleme Paketi İndir[attachment=1460]

Wrench Rar Şifresi: mybb.com.tr

Dosya Hash'leriDosya: MyBB_1804_Güncelleme_Paketi_TR.rar
MD5: afda6c4b93d9bd2a7362027bf6f8507c
SHA-1: 98a2fa5c8a3f81563f790a48aa914b7d34fe59a3

Tarih-Zaman Son Güncelleme Tarihi: 26.02.2015 , Versiyon-Saat Saat: 17:06

Alıntı Kaynak: MyBB.Com.TR
Bu hatayı aldım çözüm yolunu bulamadım yardımcı olacak varmı?
Güncelleme yaptıktan sonra admin paneline giriş yapıp düzenlemelerde bulundum.şuan giremiyorum herhangi birşey yapmadan bu hatayı aldım.

MyBB SQl Hatası
MyBB, bir SQL hatası olduğunu tespit etti ve aşağıdaki nedenlerden dolayı devam edemiyor.

SQL Hatası:
1054 - Unknown column '2fasecret' in 'field list'
Sorgu:
SELECT 2fasecret FROM mybb_adminoptions WHERE uid='1'
Lütfen bu hatanın çözümü için: MyBB Türkiye Resmi Destek forumunu ziyaret ediniz.
evet aynı hata bende de mevcut arkadaşlar üzgün
Hata Alanlar Bu Yolu İzleyebilirler Bendede Hata Verdi Ben Öyle Yaptım.Bende Oldu.


1.Yol:


-İndirdiğiniz güncelleme paketini dizine atın sonra install klasörüne girin lock adlı dosyanın yedeğini masaüstüne atın ve lock adlı dosyayı ftp den silin 
-sonra siteadi.com/install/upgrade.php yazın ve oradan güncelleyin
-en sondada yedeğini aldığınız lock dosyasını tekrardan ftp ye yükleyin


2.Yol:


-Cpanelden de Güncelleyebilirsiniz.
usta bende mctr den indirdim içinde install klasörü mevcut sitemin yedeğinide aldım ama anlatımlarda mctr dede burdada upgrade işlemi yok demişsiniz e o zaman install klasörü ne iş bir hata yapmayalım aydınlatırsanız sevinirim.
Üstte yazdım zaten kullanılabilecek yolları
Font buyutme sorunu var birde pakette mybb yine şaşırtmadı beni hatalar giderilirken yeni hatalar çıkarıyorlar enteresan gerçekten