MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Konu ve kategoriler hakkında
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar mybb de yeniyim daha önce farklı portalları kullandım. Şu an yeni bir site açtım ve düzenlemelerini yapıyorum ama kategori ve alt başlık sayım oldukça fazla.. Tek tek girmek yerine php dosyalarında değişiklik yaparak direkt ekleyebilirmiyiz hepsini toptan?

inş anlatabilmişimdir. şimdiden teşekkürler
Merhaba,
Php dosyalarında oynama yaparak olmaz fakat sql de sorgular ile yapabilirsiniz ama bunu admin panelinden yaparsanız daha rahatlık ve zaman kazanıcaksınızdır.
Pm ile yada burdan bi tarifini yapabilir misiniz acaba bu yöntemi ilk defa deneyeceğim ve toplamda girmem gereken kategori ve başlık sayısı 108x8 Melek - Masum ve işin güzel yanı misal bi kategorideki alt forum başlıkları ile diğerleride aynı olacak. direkt copy paste şeklinde yapılabilir sanırım da skype ya da pm yoluyla anlatılabilirse çok sevinirim internette araştırdım bulamaıdm..
Sql sorguları için yeterli bir bilgim yok sadece işin mantığı açılan konular, kayıt olunan üyeler sql e kayıt edildiği için bir çok şey orada barındığı için söyledim. Şuan elimde mybb sitesi olmadığı için her hangi bir tablo adına bakamıyorum.
Alıntı:ALTER TABLE `tabloadı` ADD `sütunadı` INT NOT NULL ;
gibi bir işlem yapılabilir. Tabi alanlar o sütunlara göre olmalı ama dediğim gibi pek bir bilgi yok.
324 adet kategori/forum olması sitenizi oldukça yavaşlatıcaktır ve görünüş açısından pek iyi bir tasarım meydana gelmeyecektir.
Yaklaşık olarak benzeyen kategorileri birleştirip yarı yarıya düşürebilirsiniz. Bunları admin panelden eklemeniz daha iyi olacaktır gene diyorum.
Çünkü mysql den ekleseniz dahi forum adı, forum açıklaması, forum izinleri ayarları gene yapılacak gene uğraşılıcak hazır tasarımdan seçmek daha rahat olacaktır.
O kadar çok kategori/forum ismi bulmuşsunuz bunları açmak bence bu kadar zor olmamalı sonuçta onları bulurken baya bir zaman ve bunları açtıktan sonra konu açısından gene baya bir zaman gerekicektir.
Aslında sadece ana başlıklar değişik diğer içerikleri aynı neyse mecbur tek tek gireceğiz. teşekkürler yinede bakalım ön yükleme süresini ne kadar yükseltecek konular..
Diğer içerikler aynı ise sitenizde kopya/spam konular içerikler mevcut o halde arama motorlarının pek seveceği siteye benzemiyor.