MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: MyBB SQl Hatası SQL Hatası: 144 -
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar bu hatayı nasıl giderebilirim ne denediysem olmadı phpmyadminden tabloları onarıyorum yine olmuyor.

MyBB SQl Hatası


MyBB, bir SQL hatası olduğunu tespit etti ve aşağıdaki nedenlerden dolayı devam edemiyor.
SQL Hatası: 144 - Table './spapagan_forum/mybb_posts' is marked as crashed and last (automatic?) repair failed Sorgu: SELECT COUNT(post.dateline) AS postcount, post.uid, user.uid, user.username, user.usergroup, user.displaygroup FROM mybb_posts AS post JOIN mybb_users AS user ON (post.uid=user.uid) WHERE dateline > 1398860810 GROUP BY post.uid ORDER BY postcount DESC LIMIT 2
Merhaba,

Konuya site adresinizi code taglar içerisinde ekleyiniz.Daha sonra aşağıda ki çözümü uygulamayı deneyiniz.

1) phpmyadmin den mybb_posts tablosunu onarmayı deneyiniz.

2) FTP ana dizindeki tmp klasöründen temizliği yapabilirsiniz. Fakat sadece sizin sitenizde bu hata varsa işe yarar sunucunun tmp si dolduysa sunucu yetkilisi yapması gerekiyor.

Bu durumda ; Host yetkiliniz ile irtibata geçerek temp dizininin boşaltılmasını rica ediniz.
İlk mesajımdada yazdım hocam onarmak işe yaramıyor tmp temizligide yaptım oda işe yaramadı site adresi
Kod:
http://www.sultanpapaganlari.com
(01-05-2014, Saat:15:43)Skeype Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]İlk mesajımdada yazdım hocam onarmak işe yaramıyor tmp temizligide yaptım oda işe yaramadı site adresi
Kod:
http://www.sultanpapaganlari.com

Merhaba,

İlk mesajınızda site adresiniz ekli değil ondan istedim site adresiniz neyse önemli değil orası.

1. İşlemi phpMyAdmin'den yaptınız mı ? sadece o tabloyu onarmayı seçip denediniz mi ?



2) FTP ana dizindeki tmp klasöründen temizliği yapabilirsiniz. Fakat sadece sizin sitenizde bu hata varsa işe yarar sunucunun tmp si dolduysa sunucu yetkilisi yapması gerekiyor.

2.dediğim kısım ise sadece sizin siteniz var ise ve bu sunucu sizin ise öyle etkisi olur ama normal bir host paketiyse bunu sunucu sağlayıcınız temizleyebilir.

Sunucu size aitse google'den tmp dizinin nasıl temizleneceğine dair araştırma yapabilirsiniz.
Hocam İlk mesajımda yazdım okuyun lütfen ya o dediklerinizi defalarca yaptım olmuyor.. Onarmayı zaten defalarca denedim.
(01-05-2014, Saat:15:50)Skeype Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam İlk mesajımda yazdım okuyun lütfen ya o dediklerinizi defalarca yaptım olmuyor.. Onarmayı zaten defalarca denedim.
Merhaba,

Onarma işlemi olmuyor ise 2. bahsettiğim işlemi uygulayın. Sunucu sağlayıcınızla iletişim kurup sitenizin tmp klasörünü boşaltmalarını isteyiniz.

Yine olmaz ise bu hatayı karşılaşmadan önce ki zamanda yedeğiniz var ise o yedeği başka bir veritabanına yükleyip oradan mybb_post tablosunu dışarı aktarın ve sorun yaşadığınız mybb tablosunu kaldırın yerine dışarı aktar dediğiniz tabloyu yükleyin.

İyi forumlar.
Öyle yapcamda hocam yedek çok eski yedek,o yüzden yazık olsun istemiyorum.
(01-05-2014, Saat:16:00)Skeype Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Öyle yapcamda hocam yedek çok eski yedek,o yüzden yazık olsun istemiyorum.
Tamam hocam anladım sizi o zaman ilk yapmanız gereken iş sunucu sağlayıcınızla konuşmak olacaktır. Şuan veritabanınızın yedeklerini alın full bir yedek olsun ftp+veritabanı şeklinde daha sonra sunucu sağlayıcınıza ticket atıp bu durumu onlara anlatın ve tmp dizinini temizlemelerini isteyin.

Onlardan gelecek geri dönüşe göre çözüme kavuştururuz sorunu.

İyi forumlar.