MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Robots.txt Dosyasıyla Yandex Botuna İzin Verme (Detaylı Anlatım)
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere uzun uğraşlarım sonucunda yandex botunun sitenizi indexlemesi için gerekli olan bir düzenlemeyi anlatıcam inş.

Şimdi bu konuyu açma sebebim şudur sitemi yandex'e bildireli 1 ay oldu ve 1 tane bile yandex robotunu sitemde görememiştim.Sitemde düzenlemedik el atmadığım yer kalmadı açıkcası sonunda yandex robotunu engellediğimi farkettim.Bunun nasıl olduğunu bilmiyorum açıkcası nasıl engellediğimi herneyse robotun siteye girmesini engellediğim için bende çözüm yollarını aramaya koyuldum ve bulduğum ilk çözümü uyguladım ve yandex botu siteye geldi ve kategorileri vs gezmeye başladı heralde yakında indexler.

Peki bunu nasıl sağladım hemen anlatıma geçiyorum öncellikle işlem yapacağımız dosya robots.txt dosyasıdır.

Not : Lütfen işlem yapmadan önce robots.txt dosyanızın yedeğini alın !

Yedeğinizi aldıysanız işlem yapmaya başlayabiliriz. FTP'den robots.txt dosyasını masaüstünüze indirin filezilladan dosyayı bulup sürekliyip bırakın.

Daha sonra robots.txt dosyasını notepad++ veya benzeri bir programla açınız.

Ve en sona şu kodları ekleyin...

Kod:
User-agent: Yandex #
Disallow: /captcha.php
Disallow: /editpost.php
Disallow: /misc.php
Disallow: /modcp.php
Disallow: /moderation.php
Disallow: /newreply.php
Disallow: /newthread.php
Disallow: /online.php
Disallow: /printthread.php
Disallow: /private.php
Disallow: /ratethread.php
Disallow: /report.php
Disallow: /reputation.php
Disallow: /search.php
Disallow: /sendthread.php
Disallow: /task.php
Disallow: /usercp.php
Disallow: /usercp2.php
Disallow: /calendar.php
Disallow: /*action=emailuser*
Disallow: /*action=nextnewest*
Disallow: /*action=nextoldest*
Disallow: /*year=*
Disallow: /*action=weekview*
Disallow: /*action=nextnewest*
Disallow: /*action=nextoldest*
Disallow: /*sort=*
Disallow: /*order=*
Disallow: /*mode=*
Disallow: /*datecut=*
Allow: /

Kodu ekledikten sonra dosyayı kaydedelim ve sunucumuza index.php vs olduğu yere robots.txt dosyasını yollayalım ve işlem bitti.

Kodlarda biraz açıklama yapım size...

User-agent: Yandex # Sağ Ok bu kodda arkadaşlar yeni bir robot tanımlamış oluyoruz.Biz bu botumuza Yandex dedik amacımız yandex botunun siteye girişine robots.txt dosyasını kullanarak izin vermekti.

Disallow: /editpost.php Sağ Ok Burada ki disallow kodu yandex botunun belirtiğimiz yolu indexlememesini sağlamaktır. Yani disallow : editpost.php dosyasını yandex botu tarafından indexlemesini engelledik.

İsterseniz bunların indexlenmesine izinde verebilirsiniz.Disallow yazan yere Allow dersiniz ve yandex robotu o sayfayı indexler. (Genellikle bunların disallow olması lazımdır.Siteniz için yararlı olur.)

Umarım benim gibi bu sıkıntıyı çeken arkadaşlara yarar ve sorunları çözülür.Eksik hatalı yerler var ise bu konu hakkında bilgisi olanlar var ise konu altından yorum atarak bildirirlerse konuya ilave ederiz.
Anlatım için teşekkürler hocam bu konu en çok halil hocamın işine yarayacak Gülümseme
Her bot için ayrı ayrı uğraşmaktansa User-agent: * yaparsak tüm botlara izin vermiş oluyoruz.
(30-07-2013, Saat:11:24)1st4n6uL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Her bot için ayrı ayrı uğraşmaktansa User-agent: * yaparsak tüm botlara izin vermiş oluyoruz.
Bende öyle zannediyordum hocamda yandex destek ekibi yandex botunu engellemişsiniz dediler.Nasıl engellediğimi sorduğumda robots.txt dosyasında yandex botunu tanımlamamışsınız dedi ve bende çözümü bu şekilde buldum.
Hocam şuanki robots.txt dosyamızda google için ekli olanları var sorum şu direk bunların altına eklesem olur mu ? Yoksa ayrı bitanemi yapmam gerekicek yapıcaksam bunu nasıl okutucam robots.txt bitane olması gerekmiyor mu ?
(30-07-2013, Saat:11:59)The PunisheR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Hocam şuanki robots.txt dosyamızda google için ekli olanları var sorum şu direk bunların altına eklesem olur mu ? Yoksa ayrı bitanemi yapmam gerekicek yapıcaksam bunu nasıl okutucam robots.txt bitane olması gerekmiyor mu ?
Zaten varolan robots.txt dosyasına ekleyeceksiniz konuda ki kodları hocam.Varolan robots.txt dosyasında ki kodların hemen altına ekleyin kodları.
(30-07-2013, Saat:04:38)Screwy Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Anlatım için teşekkürler hocam bu konu en çok halil hocamın işine yarayacak Gülümseme
Aynen aradığım birşeydi.Yandex daha cevap vermedi beklemedeyim Gülümseme
Deneyelim bakalım index alıcakmı.
verdiğiniz kodların aynısız zaten var robot.txt te sadece
PHP Kod:
User-agentYandex 
bu kodu en yuukarı eklemekle yetmezmi ??Açık Ağızlı Gülümseme
Sayfalar: 1 2