MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Admin Yolu Girişe Ek Şifre Eklemek
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar, bugün size .htaccess kullanarak admin girişine ekstra giriş önlemi alamayı göstereceğim. Böylece yönetim sayfanıza erişmek için iki defa güvenlik kontrolü yapmış olursunuz.

Eğer Cpanel veya Plesk gibi bir panel yazılımı kullanıyorsanız, bu yazılımların klasör şifreleme özelliğini kullanarak admin sayfanızı şifreleyebilirsiniz. Bunun için hosting sağlayıcınızdan yardım alın. Eğer bu işlemi kendiniz yapmak isterseniz, bu yazıdaki anlatımı uygulayarak 3 adımda yönetici sayfanıza ekstra güvenlik önlemi alabilirsiniz.

1-) Anadizinin path adresini öğrenme
2-).htpasswd dosyası oluşturma
3-).htaccess dosyası oluşturma
4-)Hata sayfası oluşturma

Anadizinin path adresini öğrenme
Öncelikle, .htaccess kullanarak klasör şifrelerken bizden şifre dosyası oluşturmamız ve bu dosyanın sunucudaki yolu (path) istenecek. Path adresini öğrenmek için buradaki dosyayı indirip açın ve sunucunuzun anadizinine atın.
Kod:
http://www.multiupload.nl/ZWLUDFET0H
Daha sonra site adresinizin sonuna /path.php yazarak sunucu yolunu öğreniyoruz.

.htpasswd dosyası oluşturma
Masaüstünüzde .htpasswd.txt isminde dosya oluşturun. Bu dosya için gerekli kodları buradaki sayfa yardımı ile kolayca oluşturacağız.
Kod:
http://www.tools.dynamicdrive.com/password/
Sayfaya girdikten sonra formu aşağıdaki örneğe göre doldurun ve ‘Submit’ butonuna tıklayın.
resim
ünlem PATH adresini girerken sonuna ‘/admin/’ eklemeyi unutmayın.
resim

Yukarıdaki bilgilere göre site bana bu görünen kodları verdi. Buradan .htpasswd bölümündeki satırı kopyalayıp masaüstünde oluşturduğunuz .htpasswd.txt dosyasına yapıştırıp kaydedin.
FTP’den sitenizin admin klasörüne girin. Buraya masaüstünüzdeki .htpasswd.txt dosyasını yükleyin. Yükleme işleminin hemen ardından dosya isminin sonundaki ‘.txt’ bölümünü silin.

.htaccess dosyası oluşturma
Masaüstünde .htaccess.txt isminde bir dosya oluşturun. Daha sonra sitede .htaccess bölümünde verilen kodları alıp bu dosyanın içine yapıştırın ve kaydedin.
Aynı şekilde dosyayı ftp’den sitenizin ‘admin’ klasörüne atın ve dosya adındaki ‘.txt’ bölümünü silin. Dosya ftp’den kaybolursa endişe etmeyin, bazı sunucular .htaccess komut dosyalarını ftp’de göstermeyebilir.

Hata sayfası oluşturma
Masaüstünde ‘hata.html’ isminde dosya oluşturup aşağıdaki kodları içine kaydedin.
Kod:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Hata!</title>
</head>

<body>
<h1 align="center">Erişim Engellendi!</h1>
</body>
</html>
Daha sonra bu dosyayı sitenizin anadizinine yükleyin. Anadizindeki .htaccess dosyasını indirin ve not defteri ile açın. İçine aşağıdaki kodları ekleyin ve kaydedin.
Kod:
ErrorDocument 401 /hata.html
ErrorDocument 403 /hata.html
Daha sonra .htaccess dosyanızı yine ftp’den anadizine atın.

AlıntıKaynak: wpdestek.com (Wordpress'ten Mybb'ye uyarlandı.)
Gerçekten yararlı konu paylaşım için teşekkürler.Bence hata.html 10 saniye gibi bir süre sonra anasayfaya yönlenirse daha iyi olur.
(09-06-2013, Saat:22:12)Smyrna35 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Gerçekten yararlı konu paylaşım için teşekkürler.Bence hata.html 10 saniye gibi bir süre sonra anasayfaya yönlenirse daha iyi olur.

Teşekkürler. Eğer yönlendirme isteyen arkadaşlar olursa şunu hata.htm ye ekleyebilir.
Kod:
<meta http-equiv="refresh" content="4;URL=www.site-adresiniz.com">
Sİtene Saldırıyorlarmi Yoksa Bendemi yavaş üzgün Ne oluyor Bu internetime of üzgün Cok yavaş site bi Lütfen Mediafre gibi Sitrelere yukle

Link Kırılmış ??
(15-08-2013, Saat:00:25)musditr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Link Kırılmış ??

Link yenilenmiş olup yönetici arkadaşlar konuya eklerse sevinirim.
(15-08-2013, Saat:00:25)musditr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Link Kırılmış ??

(15-08-2013, Saat:12:16)1st4n6uL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(15-08-2013, Saat:00:25)musditr Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Link Kırılmış ??

Link yenilenmiş olup yönetici arkadaşlar konuya eklerse sevinirim.

Merhaba

Herhangi Bir Şekilde Konudaki Linklerde Kırılma Yoktur
Teşekürler
Sayfalar: 1 2