MyBBDepo - Türkiyenin MyBB Deposu Forumuna Hoşgeldiniz
Eğer sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, lütfen öncelikle Forum Kurallarını okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
Eğer zaten kayıtlı kullanıcı iseniz, lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile, Giriş yapınız. (Sitemize üyelik ücretsizdir).
iCarly avatar
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 1/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Derecelendirme: 1/5 - 1 oy

Kullanıcı Sitenin Genişliğini Ayarlayabilsin


Sponsor Reklam
media venus

Çevrimdışı Feyz
 Tarih: 19-02-2014, Saat:18:32
#9
cssde body { altında margin:0; kodu varsa margin:0 auto; olarak değiştir yoksa margin:0 auto; kodunu ekle olması lazım
Cevapla
Bunu Beğenenler: iCarly

Çevrimdışı usameavci
 Tarih: 19-02-2014, Saat:18:34
#10
(19-02-2014, Saat:18:28)iCarly Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(18-02-2014, Saat:23:31)TShujin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Jquery ile ufak bi uygulama yaptım işine yarar büyük ihtimal ile Gülümseme

Anlatım
Not: Jquery kütüphanesini dahil etmeyi unutmayınız. Eğer sitenizde dahil edilmiş ise 2. key dahil etmeyiniz.
header_include şablonunda en alta yapıştır:
Kod:
    <script type="text/javascript">
        $(document).ready(function(){

            $.SetCookie = function(cname,cvalue,exdays){
                var d = new Date();
                d.setTime(d.getTime()+(exdays*24*60*60*1000));
                var expires = "expires="+d.toGMTString();
                document.cookie = cname + "=" + cvalue + "; " + expires;
            }

            $.ReadCookie = function(name){
                var cookieValue = "";
                var search = name + "=";
                if(document.cookie.length > 0){
                    offset = document.cookie.indexOf(search);
                    if (offset != -1){
                        offset += search.length;
                        end = document.cookie.indexOf(";", offset);
                        if (end == -1) end = document.cookie.length;
                            cookieValue = unescape(document.cookie.substring(offset, end));
                    }
                }
                $("body").animate({    width: cookieValue + "%" }, 500 );
            }

            $.ChangeWidth = function(){
                var value = $("#WidthChanger").val();
                $.SetCookie("ForumWidth",value,"999999999");
                $.ReadCookie("ForumWidth");
            }

            $.DefaultWidth = function(name){
                var cookieValue = "";
                var search = name + "=";
                if(document.cookie.length > 0){
                    offset = document.cookie.indexOf(search);
                    if (offset != -1){
                        offset += search.length;
                        end = document.cookie.indexOf(";", offset);
                        if (end == -1) end = document.cookie.length;
                            cookieValue = unescape(document.cookie.substring(offset, end));
                    }
                }
                $("body").css({ "width" : cookieValue + "%" });
            }

            $.DefaultWidth('ForumWidth');
        });
    </script>

Seçim kutusunu anasayfayada istediğin herhangi bir yere koyabilirsin :
Kod:
<select id="WidthChanger" onchange="$.ChangeWidth()">
        <option value="100" selected="selected">%100</option>
        <option value="90">%90</option>
        <option value="80">%80</option>
        <option value="60">%60</option>
        <option value="50">%50</option>
    </select>

Merhaba tekrar teşekkürler. Oldu fakat 2 tane sorum olacaktı. İlk olarak oldu fakat küçültüp, büyültünce sayfa sola yaslanıyor. Onun otomatik ortada kalmasını nasıl sağlarız?

İkinci olarakta bunun sadece oturum açanların kendi ayarlarını yapıp kapatınca orjinal şekle dönmesini nasıl sağlarız? Tekrardan ilginiz için çok teşekkürler. Bu arada ilk sorumun resmi aşağıdaki gibidir;

resim

Aslında site ortalı ama ayarı yapınca sola kayıyor bunu nasıl düzeltebiliriz? Tekrardan çok teşekkürler.

Aktif olarak bir sitede kullanıyorsanız oradan baksam daha iyi olur. Yada şunu bir deneyin:
Kod:
$("body").css({ "width" : cookieValue + "%" });
bu kısımları alttakiyle değiştirin:
Kod:
$("body").css({ "width" : cookieValue + "%","margin" : "0 auto" });

2. Sorunuzdada eğer giriş yapıldığında hangi isimle cookie oluşturduğunu bulabilirsem halledebilirim olmadı eklentiye çeviririm Melek - Masum
Cevapla
Bunu Beğenenler: iCarly

Çevrimdışı iCarly
 Tarih: 19-02-2014, Saat:18:40
#11
xFeyz 'in dediği yöntem ile ortalama oldu. Çok teşekkür ederim. Mahcup

O cookie olayını nasıl bulabiliriz? Herkese göre farklı mıdır? Nerededir? Ben bilmiyorum maalesef Mahcup Eklenti de eğer isterseniz iyi olabilir, kullanmak isteyen herkes için. Bu arada deneme site adresim;

Kod:
http://cevapburda.net/forum2
Cevapla
Bunu Beğenenler: Feyz

Çevrimdışı usameavci
 Tarih: 19-02-2014, Saat:19:03
(Son Düzenleme: 19-02-2014, Saat:19:05, Düzenleyen: usameavci.)
#12
Ben margin : auto; var diye düşünmüştüm. O yüzden yazmadım Gülümseme
Eklenti yapmak daha kolay olacak gibi geldi ama bakalım Melek - Masum

Aslında o kadar uğraşmaya gerek yok. Bu da bir nevi üyelik gibi düşüne bilirin. Mesela ben kendi bilgisayarımda %80 ayarladığımda sadece benim bilgisayarımda %80 oluyor. Demek istediğim kullanan kişi neyi ayarlar ise o ayarı sadece o bilgisayarda görebiliyor. Ama istek gelirse eklentiye de çevirebilirim Melek - Masum
Cevapla
Bunu Beğenenler: iCarly

Çevrimdışı iCarly
 Tarih: 19-02-2014, Saat:19:21
#13
(19-02-2014, Saat:19:03)TShujin Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ben margin : auto; var diye düşünmüştüm. O yüzden yazmadım Gülümseme
Eklenti yapmak daha kolay olacak gibi geldi ama bakalım Melek - Masum

Aslında o kadar uğraşmaya gerek yok. Bu da bir nevi üyelik gibi düşüne bilirin. Mesela ben kendi bilgisayarımda %80 ayarladığımda sadece benim bilgisayarımda %80 oluyor. Demek istediğim kullanan kişi neyi ayarlar ise o ayarı sadece o bilgisayarda görebiliyor. Ama istek gelirse eklentiye de çevirebilirim Melek - Masum

Siz de haklısınız Gülümseme Ben de biraz sanırım özentilik gibi oldu WebMasterSitesi 'nden Açık Ağızlı Gülümseme Orada görmüştüm olabilir m diye acaba düşündüm Açık Ağızlı Gülümseme Çok teşekkürler uğraştığınız için Mahcup Eklenti bence de iyi olabilir ama tabi ki size kalmış Mahcup Bir de şuna bir bakabilir misiniz?

Alıntı:Ekleme: Bir de acaba bu % 'lere nasıl ekleme yapabilirim (%70, 75 vb.) veya % 'sini değiştirebilirim? Teşekkürler.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı Feyz
 Tarih: 19-02-2014, Saat:19:34
#14
En basitinden aynı temadan 2 tane daha eklenip css'lerden width ayarlanabilir. Dil dosyasından da düzenleme yapılarak temayı değiştir yerine genişlik değiştir yapılabilir. Aklıma bu geldi.
Cevapla
Bunu Beğenenler: iCarly

Çevrimdışı usameavci
 Tarih: 19-02-2014, Saat:19:56
#15
Kod:
<option value="50">%50</option>
kodunu kpyalayarak çoğaltabilirsiniz.

Kod:
<select id="WidthChanger" onchange="$.ChangeWidth()">
        <option value="100" selected="selected">%100</option>
        <option value="90">%90</option>
        <option value="80">%80</option>
        <option value="75">%75</option>
        <option value="70">%70</option>
        <option value="60">%60</option>
        <option value="50">%50</option>
    </select>

Bu şekilde Melek - Masum
Cevapla
Bunu Beğenenler: iCarly

Çevrimdışı iCarly
 Tarih: 19-02-2014, Saat:19:56
(Son Düzenleme: 19-02-2014, Saat:20:01, Düzenleyen: iCarly.)
#16
(19-02-2014, Saat:19:34)xFeyz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: En basitinden aynı temadan 2 tane daha eklenip css'lerden width ayarlanabilir. Dil dosyasından da düzenleme yapılarak temayı değiştir yerine genişlik değiştir yapılabilir. Aklıma bu geldi.

Kod:
<option value="50">%50</option>
Buradaki % 'leri değiştirince istediğiniz % oluyor. İlk yüzde değer ikincisi ise kutucuk içinde görünecek ismi/yüzde sayısı. Bu arada kullanıcı panelinde "Forum Lisanı"nın altına seçenekleri eklemek için;

Admin KP >> Şablonlar >> Kullandığınız Tema >> Kullanıcı Kontrol Paneli Şablonlar >> usercp_options şablounu aç;

Bul:

Kod:
<tr>
<td colspan="2"><select name="language"><option value="">{$lang->use_default}</option><option value="0">-----------</option>{$langoptions}</select></td>
</tr>

Altına Ekle:

Kod:
<tr>
<td colspan="2"><span class="smalltext">Forum Genişliği: </span><br /><select id="WidthChanger" onchange="$.ChangeWidth()">
        <option value="100" selected="selected">%100</option>
        <option value="90">%90</option>
        <option value="80">%80</option>
        <option value="60">%60</option>
        <option value="50">%50</option>
    </select></td></tr>
---------------------
Ekleme: TShujin, açıklamışsın cevabı yollayınca gördüm tekrardan teşekkür ederim Mahcup
Cevapla
Bunu Beğenenler:

 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [1.6] Sql Eski Sitenin ADINA Yönlendiriyor Reis00 14 424 03-07-2016, Saat:11:55
Son Yorum: Kayasofteam
  gizli kullanıcı engelleme j700 0 304 23-12-2015, Saat:23:38
Son Yorum: j700
  Bu sitenin teması nedir unal239 1 603 13-05-2015, Saat:13:07
Son Yorum: Caxing
  Kullanıcı Kp Bozuldu fan06 1 510 08-04-2015, Saat:01:11
Son Yorum: Owner
  [MCTR - 1.6] Kullanıcı profilini yatay yapmak Bydck06 2 567 16-11-2014, Saat:19:43
Son Yorum: Bydck06



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi