MyBBDepo - Türkiyenin MyBB Deposu Forumuna Hoşgeldiniz
Eğer sitemize yaptığınız ilk ziyaretiniz ise, lütfen öncelikle Forum Kurallarını okuyunuz. Forumumuzda bilgi alışverişinde bulunabilmeniz için Kayıt olmalısınız. Üye olmayanlar forumumuzdan yararlanamazlar.
Eğer zaten kayıtlı kullanıcı iseniz, lütfen kullanıcı adınız ve şifreniz ile, Giriş yapınız. (Sitemize üyelik ücretsizdir).
HiddeNKinG avatar
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Derecelendirme: 0/5 - 0 oy

CSS menüsü buldum ama nasıl ekleyecem


Sponsor Reklam
media venus

Çevrimdışı HiddeNKinG
 Tarih: 21-11-2012, Saat:14:26
#1
Sitem : http://www.androidsitem.com

Arkadaşlara siteme http://www.cssornekleri.com/menu/detay/21 buradaki css mensünü nasıl ekleyebilirim.
Cevapla
Bunu Beğenenler:
Sponsor Reklam
sponsor reklam sponsor reklam

Çevrimdışı Paylas
 Tarih: 21-11-2012, Saat:15:01
#2
Bunu header şablonuna yerleştirin.
Kod:
<ul id="navigation">
    <li class="b active"><a style="" href="#" class=""><strong>Ana Sayfa</strong></a></li>
    <li class="b"><a style="" href="#" class=""><strong>Hakkımızda</strong></a></li>
    <li class="b"><a style="" href="#" class=""><strong>Hizmetlerimiz</strong></a></li>
    <li class="b"><a style="" href="#" class=""><strong>Referanslar</strong></a></li>
    <li class="b"><a style="" href="#" class=""><strong>İletişim Bilgisi</strong></a></li>                                    
</ul>

Bunu global.css ye ekleyin.
Kod:
<style>
    ol,ul {
    list-style: none;
}

#navigation {
    background: #000 url('/img/menu/genel/01/navigation.gif') no-repeat;
    width: 816px; height: 69px;
    padding: 0 10px;
}
#navigation li {
    float: left;
    height: 61px;
}
/* Used this because I couldn't remove one...ugh. */
.b {
    background: url('/img/menu/genel/01/nav_border.gif') no-repeat right 29px;
}
#navigation a {
    text-decoration: none;
    float: left;
    color: #868686;
}
#navigation a strong {
    text-decoration: none;
    float: left;
    color: #868686;
    height: 37px;
    padding: 24px 35px 0;
}
#navigation a:hover, #navigation .active {
    background: url('/img/menu/genel/01/nav_left.gif') no-repeat top left;
    float: left;
    color: #fff;
}
#navigation a:hover strong, #navigation .active strong {
    text-decoration: underline;
    background: url('/img/menu/genel/01/nav_right.gif') no-repeat top right;
    float: left;
    color: #fff;
    height: 37px;
    padding: 24px 35px 0;
}

</style>
Cevapla
Bunu Beğenenler:

İzinli TheLegend
 Tarih: 21-11-2012, Saat:16:16
#3
@Paylas Yanlış şekilde anlatmışsınız. Farkettiyseniz kodlarda <style> kodu var bu gloval.cssde çalışmaz. Doğrusunu anlatıyım sadece tek bir yere kod eklenecek şöyle olucak;

Header şablonunda uygun yere ekleyin;

Kod:
<style>
    ol,ul {
    list-style: none;
}

#navigation {
    background: #000 url('/img/menu/genel/01/navigation.gif') no-repeat;
    width: 816px; height: 69px;
    padding: 0 10px;
}
#navigation li {
    float: left;
    height: 61px;
}
/* Used this because I couldn't remove one...ugh. */
.b {
    background: url('/img/menu/genel/01/nav_border.gif') no-repeat right 29px;
}
#navigation a {
    text-decoration: none;
    float: left;
    color: #868686;
}
#navigation a strong {
    text-decoration: none;
    float: left;
    color: #868686;
    height: 37px;
    padding: 24px 35px 0;
}
#navigation a:hover, #navigation .active {
    background: url('/img/menu/genel/01/nav_left.gif') no-repeat top left;
    float: left;
    color: #fff;
}
#navigation a:hover strong, #navigation .active strong {
    text-decoration: underline;
    background: url('/img/menu/genel/01/nav_right.gif') no-repeat top right;
    float: left;
    color: #fff;
    height: 37px;
    padding: 24px 35px 0;
}

</style><ul id="navigation">
    <li class="b active"><a style="" href="#" class=""><strong>Ana Sayfa</strong></a></li>
    <li class="b"><a style="" href="#" class=""><strong>Hakkımızda</strong></a></li>
    <li class="b"><a style="" href="#" class=""><strong>Hizmetlerimiz</strong></a></li>
    <li class="b"><a style="" href="#" class=""><strong>Referanslar</strong></a></li>
    <li class="b"><a style="" href="#" class=""><strong>İletişim Bilgisi</strong></a></li>                                    
</ul>

Bu şekilde yaparsanız olucaktır. Sorununuz çözüldüyse cevap yazarsınız sevinirim.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı SvMedeT
 Tarih: 21-11-2012, Saat:17:32
#4
(21-11-2012, Saat:14:26)HiddeNKinG Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sitem : http://www.androidsitem.com

Arkadaşlara siteme http://www.cssornekleri.com/menu/detay/21 buradaki css mensünü nasıl ekleyebilirim.

Siteden indir. ( normalde gerek yok ama resimleri alabilmen için)

Sonra ;

sitedeki css kodları, işter kendi stil sayfanı olustur, iştersende mevcut stil sayfalarını birine koy. Örnek: Global.css

Sonra HTML kodlarnı işe Header şablonlarında görünmesini iştediğin yere koy. Yardıma ihtiyacın olursada belirt.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı HiddeNKinG
 Tarih: 21-11-2012, Saat:17:50
#5
TheLegenD dediğin gibi direk ekledim oluyor ama sayfa değiştirdiğim de siyah bölüm hep ana sayfada kalıyor çözüm varmıdır.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

İzinli TheLegend
 Tarih: 21-11-2012, Saat:18:19
#6
Çünkü headere ekledin. Sadece anasayfada görünmesi istiyorsan index şablonlara ekle.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı HiddeNKinG
 Tarih: 21-11-2012, Saat:18:27
#7
Yok Hocam sorun o değil her yerde görünecek bir örnek ile açıklıyım ne demek istediğimi.

Anasayfa kategorisi dikkat ettiyseniz siyah yani şeçilmiş konumda ve diğer kategorilerinin üstüne gelince onlarda siyah oluyor fakat o kategoriye tıklayıp girdiğimde hala ana sayfa kategorisi siyah olarak görünüyor.
Cevapla
Bunu Beğenenler:

Çevrimdışı The PunisheR
 Tarih: 21-11-2012, Saat:19:09
#8
Kod:
<li class="b active"><a style="" href="#" class=""><strong>Ana Sayfa</strong></a></li>

active yazıyo hocam onu silerseniz hiç birinde siyah kalmaz yani :

Kod:
<li class="b"><a style="" href="#" class=""><strong>Ana Sayfa</strong></a></li>


diğer dediğiniz gibi girdiğim bölüde kalmasını istiyorum için yeni css kodları lazım yanılmıyorsam o kadarınıda yapmayı bilmiyorum Gülümseme
Cevapla
Bunu Beğenenler:

 


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  [1.8] thead sorununu nasıl duzeltirim erdal038 6 1,167 14-06-2015, Saat:15:40
Son Yorum: ReDMaD
  Özel url nasıl oluyor Laplap 3 956 11-09-2014, Saat:19:57
Son Yorum: Laplap
SSS Sitemdeki Tarayıcı İkonunu Nasıl Değiştiririm ? PowerTeam 3 1,123 01-09-2014, Saat:23:57
Son Yorum: BlackCat
  [ÇÖZÜLDÜ]Bunu nasıl kaldırırım? ard26tr 5 968 17-07-2014, Saat:13:29
Son Yorum: fast
  [1.6] Donation Page Sayfasına Nasıl Gidilir Qarizmaxws 3 1,059 03-05-2014, Saat:11:32
Son Yorum: 1st4n6uL



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi