MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Siteme Rastgele Bir Konu Butonu Yapmak İstiyorum
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar bir film sitem var mybb tabiki. Bu sitede bir buton yapmak istiyorum headerde buluna anasayfa forum üye listesi gibi butonların olduğu yere bir buton eklemek istiyorum Rastgele Bir Konu yada Rastgele Bir Film adında... Bu butona basıldığında herhangi bir film konusu çıksın. Böyle birşey yapılabilir mi acaba ?
Hocam dediğiniz için bir eklenti yapılabilir. Onuda ücretsiz olarak yaparlar mı bilmiyorum. İnternette araştırıp bu tarz konu hakkında kodlar vs. bulabilirseniz mybb'ye entegre edilebilir.
nasıl yapılır nasıl yapılır mantığını anlatayım yapabilirseniz yapın yapamazsanız aksam 9 - 10 gibi siteye eklerim (şuan mybb indirip kurmak zor geliyor=) ) nerde göstermek istiyorsanız onun şablon kodlarının bağlı olduğu sayfayı acın örneğin index.php gibi eğer orada konuların çekildiği sql sorgusu hazirsa onu kopyalayıp başka bir değişkene atayın sql sorgunuz büyük ihtimal dizi şeklinde gelecektir diziyi while veya forech ile sorgulatmadan once shuffle() ile dizinin ilk elemanı rastgele olucak sekidle ayarlatın() yani $aaa = shuffle($aaa) foreach($aaa as $key=>$value) sql sorgunuzdan hangi değerler dönecekse onlarıda değişkene atayıp şablonunuzda çağırın. burda dikkat etmeniz gereken konu rastgele kaçtane sayı alacaksınız. onuda array_slice() fonksiyonu ile elde edebilirsiniz.

eğer sql sorgusu hazır değilse ki daha iyi =) hemen bi sql sorgusu oluşturup random şekilde veri tabanından çekip şablonunuza entegre edebilirsiniz Açık Ağızlı Gülümseme bunu json formatında başka bir yerdede oluşturup jquery ile çekebilirsiniz.

bu şekidle bir kaçtane daha çıkabilir. ama tavsiyem daha önce mybb dosyaları içinde bir işlem yapmadıysanız hiç girmeyin =( sizin için en saglıklısı başka bir dosya içinde json çıktısı üretmek olacaktır. cok uzun görükebilir ama 4 - 5 satırı geçmiyecektir kodunuz merak etmeyin ^^