MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: ChangUonDyu sohbet güvenlik tedbirleri [Ders]
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
ChangUonDyu sohbet güvenlik tedbirleri [Ders]

Öncelikle eklentiyi indirmek için Aşağıdaki bağlantıyı ziyaret ediniz.

Ayrıca Aşağıdaki Dökümanıda Uygulayın

Selamün aleyküm arkdaşlar.

ChangUonDyu sohbet plugininde paneli üyelere gizleseniz bile bazı yöntemlerle üyelerin konuşmalarınızı görmesi mümkün. Şimdi bunu engellemeyi tarif etmeye çalışacağım..

  1. Plugin aktif ise pasifleştirin.

  2. chatbox klasörünün içine MyBB'nin index.html dosyalarından birini koyun örnek olarak inc klasörünün içindeki index.html dosyasını kullanın.

  3. chatbox klasörünün içindeki index.php dosyasını Notepad++ ile açın. (Notepad++ indir) Ctrl+F kombinasyonu ile arama penceresini açın, değiştir sekmesine gelin, Aranan bölümüne: message.php Bununla değiştir bölümüne: kendinize göre bir isim yazın. Örnek: 123456.php Tümünü değiştir butonuna tıklayın ve dosyayı katdedip kapatın.

  4. chatbox klasörünün içindeki message.php yi yukarıda ne olarak değiştirdiyseniz o şekilde yeniden adlandırın. Örnek : 123456.php

  5. inc/plugins/changfcb.php dosyasını Notepad++ ile açın. Ctrl+F kombinasyonu ile arama penceresini açın, değiştir sekmesine gelin, Aranan bölümüne: index.php Bununla değiştir bölümüne: kendinize göre bir isim yazın. Örnek: 654321.php Tümünü değiştir butonuna tıklayın. Tekrar Ctrl+F kombinasyonu ile arama penceresini açın, değiştir sekmesine gelin, Aranan bölümüne: archive.php Bununla değiştir bölümüne: kendinize göre bir isim yazın. Örnek: arsiv123.php Tümünü değiştir butonuna tıklayın ve dosyayı katdedip kapatın.

  6. chatbox klasörünün içindeki index.php yi inc/plugins/changfcb.php nin içinde ne olarak değiştirdiyseniz o şekilde yeniden adlandırın. Örnek : 654321.php

  7. chatbox klasörünün içindeki archive.php dosyasını Notepad++ ile açın. Ctrl+F kombinasyonu ile arama penceresini açın, değiştir sekmesine gelin, Aranan bölümüne: archive.php Bununla değiştir bölümüne: inc/plugins/changfcb.php nin içinde ne olarak değiştirdiyseniz onu yazın. Örnek: arsiv123.php Tümünü değiştir butonuna tıklayın ve dosyayı katdedip kapatın.

  8. chatbox klasörünün içindeki archive.php yi inc/plugins/changfcb.php nin içinde ne olarak değiştirdiyseniz o şekilde yeniden adlandırın. Örnek : arsiv123.php

  9. Şimdide chatbox klasörünün ismini istediğiniz bir isimle değiştirin. Aynı şekilde Admin paneli >> Ayarlar >> ChangUonDyU - Sohbet Eklentisi >> Chatbox Adres bölümünü de aynı isim ile değiştirin.

  10. Ek olarak birde şu silme komutu olan /prune yi /sil olarak değiştirmek için chatbox klasörünün içindeki config.php dosyasını Notepad++ ile açın. Ctrl+F kombinasyonu ile arama penceresini açın, değiştir sekmesine gelin, Aranan bölümüne: /prune Bununla değiştir bölümüne de: /sil yazın, tümünü değiştir butonuna tıklayın ve dosyayı katdedip kapatın. Artık panelde /prune yerine /sil yazınca tüm mesajlar silinecek..


(17-05-2013, Saat:19:26)Remzi0068 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]izni olmayan kisilerin arsive sizmalarini engellemek icin 'chatbox' klasörü icerisindeki "functions.php" dosyasini acin

BUL:
PHP Kod:
<?php 

ALTINA EKLE:
PHP Kod:
define("IN_MYBB"true);
define("NO_ONLINE"true);
define("THIS_SCRIPT""chatbox/functions.php");

require_once 
dirname(dirname(__FILE__)).'/global.php';

$denygroups explode(","$mybb->settings["changfcb_noview"]);

if(
in_array($mybb->user["usergroup"], $denygroups)){
    echo 
'Denied!';
    exit;

Hepsini tek tek harfiyen yapıyorum ancak 2-3 problemim var.

1-index.php nin ismini degistirdigimiz icin bizim ilk adimda attigimiz index.html i acmaya calışıyo ve buda beni sohbet panelinin icerisinde yeni bir anasayfa açtırıyo..

2-Her şeyi yaptım ancak eskiden 10 snde yenile yapıyorsa artik hiç yapmıyor bu benim için önemli bir ozellik bunu tekrar nasıl aktif hale getirebilirim?
Hocam İlk Adımı Uyguladınız Mı?

Plugin aktif ise pasifleştirin. Adımını
Uyguladım diye hatırlıyorum ama en baştan deneyip size hemen haber veriyorum 5 dk sonra cevap vereceğim Gülümseme

Şimdide nerde hata yaptım bilmiyorum ama index.php dosyasının ismini değiştirdim ancak sohbet paneli hala index.php yi arıyo

inc/plugins/changfcb.php dosyasını Notepad++ ile açın. Ctrl+F kombinasyonu ile arama penceresini açın, değiştir sekmesine gelin, Aranan bölümüne: index.php Bununla değiştir bölümüne: kendinize göre bir isim yazın. Örnek: 654321.php Tümünü değiştir butonuna tıklayın. Tekrar Ctrl+F kombinasyonu ile arama penceresini açın, değiştir sekmesine gelin, Aranan bölümüne: archive.php Bununla değiştir bölümüne: kendinize göre bir isim yazın. Örnek: arsiv123.php Tümünü değiştir butonuna tıklayın ve dosyayı katdedip kapatın.
chatbox klasörünün içindeki index.php yi inc/plugins/changfcb.php nin içinde ne olarak değiştirdiyseniz o şekilde yeniden adlandırın. Örnek : 654321.php

bu işlemleri yaptım ancak dediğim gibi hala index.php yi arıyo

Kod:
forum.hiletube.com
Hocam Ben Eklentiyi Aktif Olarak Göremiyorum Bi aktifleştirebilirmisiniz?
Aktif ettim Gülümseme

Kontrol ettiniz mi ?
Kod:
http://www.hizliupload.com/di-JTZPRRF6.png

Ben tekrar plugini pasifleştirdim. Resimden bakabilirsiniz sorun bu. İlk yaptığımda olmuştu hiç bir sorun yoktu. Ancak ben CHMOD ayarlarının yapılması gerektiğini okumamıştım(txt dosyaları için) o nedenle sildim sildikten hemen sonra konuda gezinirken gördüm, ve en baştan yaptım ama bu sefer de bu sorun çıktı.

Edit:007 combatant Site adresi code taglarına alınmıştır.
Hocam index.php sorunun çözümünü buldum.

Çözümü alttadır.

AdminCp>>Forum Ayarları>>ChangUonDyU - Sohbet Eklentisi>>Chatbox Adres Kutusuna

Kod:
http://siteadı.com/chatbox/index.php adı

Örnek:

Kod:
http://siteadı.com/chatbox/anasayfa.php
Sayfalar: 1 2