MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Reseller (Bayi) hosting nedir, nasıl çalışır?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Reseller Hosting Nedir?
Kiralamış olduğunuz web alanını başka sitelere de kullandırabilmenizi (veya satabilmenizi) sağlayan web hosting türüdür. Hem windows hem de unix serverlar reseller hosting için uygundur.


Reseller web hostingkimlersatın alır?
Reseller hosting herkes tarafından satın alınabilir. Reseller hosting paketlerini cazip kıllan özellikler şunlardır:

Yeni web hosting şirketleri: Birçok küçük web hosting şirketi başlangıç olarak reseller hosting satın alabilir. Satın aldığınız reseller hostingle alan ve bandwidth satışında kazanc elde edebilir.


Birden fazla web sitesi ve alan adı olanlar: Kendi kullanımınız için reseller web hosting satın almanız, çok sayıda web sitesini barındırma maliyetlerini azaltılmış olacaktır.


Tasarımcıları: Bazı web site tasarımcıları, müşterilerine sadece bir web site tasarlamakla kalmayıp web sitenin barındırma hizmetini de sağlaması, tasarımcı kazancını artırmasına olanak sağlar.


Yazılımcılar: Kod, komut dosyaları ve web sitelerini geliştirme işlemi yapan yazılımcılar uygulama esnasında dosyalarını barındırmak. Ayrıca geliştirdiği uygulamaları veya web tabanlı yazılımlarla birlikte, uygulama için gerekli alanı da satması mümkün olacaktır.


Reseller web hosting nasıl çalışır?
Reseller web hosting satın almadan önce, alan adına sahip olmanız gerekmektedir. Bu etki alanı adı web hosting şirketine kayıtlı olmalıdır. Bir reseller web hosting aldığınızda sizin kullanımınız için kontrol paneliniz olacaktır. Bu kontrol paneli sayesinde alan, bant genişliği, müşteri alan adlarını tanımlama, yetkilendirme işlemlerini ve erişim izinleri gibi bütün işlemlerinizi kontrol paneli sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Web hosting alan satma için kendi belirlediğini boyut, özellik ve fiyatı belirleyebilirsiniz. Web hosting alanını kendiniz kullanmayı planlıyorsanız, her bir hesabınızın alanı ve bant genişliği gibi özelliklerini belirlemeniz mümkündür.

Reseller (Bayi) web hosting satın almanın avantajları
Reseller hosting hesabı satın almanın faydaları şunlardır:

Uygun fiyat: Reseller hosting hesapları, büyük web hosting hesaplarının fiyatlarıyla genellikle aynıdır. Reseller web hosting, birden çok web sitesi olan yöneticilerin, alan ihtiyaçlarını karşılaması için mükemmel bir çözümdür.


Kolay yönetim: Reseller hosting hesapları, kolayca kontrol paneli içinden yönetilebilir.

Basit yükseltme veya azaltma: Bayi hosting ile barındırılan alanın boyutunu artırmak veya azaltmak çok kolaydır. Firmanın büyüme planına ayak uydurabilir.

İyi bir iş deneyimi sunar: Kendi web hosting şirketine sahip olmak isteyen kişilerin, biraz teknik bilgi ve yatırımla kendi web hosting şirketine sahip olmasına imkân tanır. Web hosting firmanızda sadece kendinizin yönettiği, kendi müşterilerinizden sorumlu olacağınızı web hosting sunucusuna sahip olacaksınız.
Bir reseller hosting, sadece kendi web hosting şirketine sahip olmak isteyenler için iyi bir tercih değil, aynı zamanda yazılımcılar ve tasarımcılar için çok iyi bir tercih olacaktır.

Kaynak:hostbul.net
teşekkür ederim.