MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sitemde Antivirus Uyarısı
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar öncelikle herkeze merhaba

Şöyle bi sorunum var modlarımdan birisi bugün bana eset siteye girerken uyarı veriyor dedi bende bunun üzerine public_html klasörünü indirip komple tarattım ve içinden public_html dizininde 76pub.jar adında bi dosya gördüm ve tarattım uyarı verdi ve bunu ftpden direk sildim ikincisi de public_html/arcives içinde ps adında bi klasör var bunun içindede cgi/dc.pl adında bi dosya var antivirüsüm bundada uyarı veriyor bu ps klasörü gerekli bişeymi yoksa buda ortalığı karıştıran bişeymi bunu silsem sorun olur mu yada ne yapmam lazım ?

Site Adresim :

Kod:
www.forumnova.com

Bu jar dosyasınıda uploadladım arkadaşlar incelerseniz sevinirim

Kod:
http://www.mediafire.com/?j7fu0j1wuu8i4ir
MyBB'nin içinde jar uzantılı dosyalar bulunmaz. Bunlar sitenize bir şekilde bulaşmış virüs dosyalarıdır. ESET'in deneme sürümünü yüklerek PC'nizi taratın ve sonra da sitenizdeki dosyaları indirip taratın. Virüslü dosyaları silin (sitenin önce yedeğini alın).

Sonra da sitenizin ftp şifre bilgilerini değiştirin Süper
Peki o dosyayı geçtim archives içindeki dosyayı ne yapmalıyım ?
Merhaba

Öncelikle Siteinizi

Kod:
http://mybbdepo.com/sitenizi-antivirus-ile-taratin-konusu.html
Daha sonra virüslü çıkan dosyalar eğer mybb orjinal paketinde olmayan bir dosyaysa silin.Ayrıca üst yorumdaki tavsiylere uyun
Verdiğiniz linkteki bütün sitelere tarattım sitemi hiç bir sorun çıkmadı ama archives içindeki ps klasörü orjinal pakette yoktu yedek alıp onuda sildim nolur nolmaz diye şifrelerimin hepsinide değiştirdim başka yapmam gereken bişey varmı hocam ?