MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Mybb 1.8 Resim Url Sorunu Yardım
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Web site Site Adresi : http://www.torrentlen.com
Versiyon MyBB Sürümü :1.8

Hata-Sorun Sorun açıklaması : Portalda Eksik Olan İkon gözükmüyor sağ klik image url tıklaynca şöle bişey gelyor http://www.torrentlen.com/http://www.tor...h/send.gif bu şekil yönlenyor neden acaba ?
Resim-Grafik Hata Ekran Görüntüsü :
resim
resim
Merhaba,

Linkleri code taglarını alalım bir dahakine. Sorununuz gelince MyBB 1.6 'da bulunan birçok grafik dosyasının uzantısı .gif 'di. MyBB 1.8 'de ise bu uzantılar .png formatına dönüştürülüp resimlerden performans elde etmek amaçlanmıştır.

Yani anlayacağınız yapmanız gereken işlem şudur.

Admin Paneli -> Temalar&Şablonlar -> Şablon Listesi -> Genel Şablonlar -> orada aşağıda isimlerini yazmış olduğum şablonları açıp .gif olan resim adreslerini Mybb 1.8 kodu fazlalık yaratan şu kodu kaldırmanızdır.
Kod:
{$mybb->settings['bburl']}

Bu kodu sadece resim adreslerinde kaldıracaksınız örneğin {$mybb->settings['bburl']}/images/send.gif şeklinde ekli portal şablonlarında siz bunu şu şekilde yapıcaksınız.
Kod:
images/send.png

Aşağıda adını yazdığım tüm şablonlarda ki resim url ve uzantılarını yukarda verdiğim örnek gibi yapacaksınız.
  • pro_portal_announcement
  • pro_portal_block
  • pro_portal_left
  • pro_portal_page
  • pro_portal_right

İyi forumlar.
PHP Kod:
<a href="{$mybb->settings['bburl']}/printthread.php?tid={$announcement['tid']}"><img src="{$mybb->settings['bburl']}/{$theme['imgdir']}/printable.gif" alt="{$lang->print_this_item}title="{$lang->print_this_item}/></a>&nbsp;<a href="{$mybb->settings['bburl']}/sendthread.php?tid={$announcement['tid']}"><img src="{$mybb->settings['bburl']}/{$theme['imgdir']}/send.png" alt="{$lang->send_to_friend}title="{$lang->send_to_friend}/></a

bu var dediğiniz bu deilmi
Evet orada .gif uzantılı olan resim dosylar 1.8 'de .png olarak değiştirildi. Siz şablonlarınızda ki resim dosyalarını .gif yerine .png olarak değiştireceksiniz hepsi bu. Ayrıca proportal eklentisinide güncelledim.

Bkz: http://mybbdepo.com/mybb-proportal-eklen...onusu.html

İyi forumlar.
denedm hocam dedginz gibi png değişklk yok malesef
(06-09-2014, Saat:03:24)DOGANORAL Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]denedm hocam dedginz gibi png değişklk yok malesef
Merhaba,

Hocam ben size {$mybb->settings['bburl']}/ kısmını kaldırmanızı söylemiştim. 1.8'de otomatik olarak algılıyor url adresini bu fazlalık yaratıyor. Şablonlarda ki resim dosyalarının önünde bulunan bu kodu kaldıracaksınzı hepsi bu.

{$mybb->settings['bburl']}/images/send.gif iken siz bunu images/send.png yapıp kaydedeceksiniz. Hepsi bu.

İyi forumlar.
tamamdır oldu teşekür ederiz bu saatte ilgilendiğiniz için