MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sitemde nasıl daha aktif üye olmasını sağlarım, ilgi çekerim?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Merhaba arkadaşlar bir seneden fazladır uğraştığım bir forum sitem var. İçerik eklemeye çalışıyorum ama son zamanlarda ekleyecek içerik bulamıyorum. Çekiliş yapmayı düşündüm. Bir kez yaptım çekiliş ödülü kazanana verdim. Çekiliş boyunca site aktif sayılabilecek derecede olsa bile çok büyük ilgiyi görmedi malesef.

Nedense ziyaretçi çekemiyorum insanlar gelip bakıyor alacağı bilgiyi alıyor çıkıp gidiyor bir dahada uğramıyor. Nasıl daha ilgi çekici bir site olmayı sağlarım. Hiç değilse 3-5 aktif üye nasıl kazanabilirim?

Nerede yanlış yapıyorum. Eksik yönlerimi söyler misiniz?

Kod:
http://bilisim-uzmani.com/
Karşılıklı Backlink yap
Aynen backlink öneririm.
Karşılıklı backlinkin pek etkisi yok. Seo çalışması yaptırabilir yada prli ve alexası düşük sitelerden link alabilirsiniz.
Benim Siteyi Örnek Al Açık Ağızlı Gülümseme
Hocam kim ne derse desin maalesef günümüzde -özellikle Türkiye 'de- hepimiz forumları sadece ihtiyacımız olduğunda, blogları sadece indirmeye ihtiyacımız olduğunda vb. gibi sadece ihtiyaç için kullanıyoruz. Birde olay şunla alakalı; "Özgün içeriğe sahip değiliz." Mesela herkes bilişim sitesi açıyor, herkes MyBB sitesi açıyor (örnek olarak verdim bunları). Örneğin zaten MyBB Depo varken, MCTR varken kim gitsin başkasının açtığı MyBB sitesine baksın. Yani demek istediğim örneğin Facebook varken Türkiye 'den birinin açtığı sosyal paylaşım sitesine kim gider? Mesele özgün olabilmemizde. Bir fark yaratırsak eğer belki insanların ilgisini çekebiliriz. Ama dediğim gibi günümüzde hepimiz benciliz, ihtiyacımızı gördükten sonra bir daha siteye bakmayabiliyoruz bile. Konuyu dağıttım özür dilerim. Bu arada sorunuz için de Google 'a reklam verebilirsiniz. Facebook 'u önermiyorum çünkü insanlar facebook reklamlarına saçma sapan şeyler olduğu için bakmıyor sanırım. İyi forumlar.
1. Bolca yararlı, insanlara faydalı konu açarak 2-3 ay uğraş ki insanlar bu forumun güzel olduğuna inansın.
2. Çevrendeki arkadaşlarını hepsini bu foruma davet et.
3. Reklam izni veren bütün sitelere reklam yap.
4. Google`da SEO puanını;
Kod:
http://wmaraci.com/seo-analiz
Adresinden test et, puanı yükseltmek için elinden geleni yap. (En az 80`lerde oynamalı.)
5. Google`da kaçıncı sırada olduğunu öğrenmek için;
Kod:
http://wmaraci.com/sira-bulucu
adresinden öğren.
6. Artık üye toplamaya gayret et.


Benim önerilerim bunlardır. Bence siz de böyle yapmalısınız. Süper
Başka sitelerden alıntı vb. yapmak yerine kendi özgün paylaşımlarınızı yaparsanız çok daha yükselirsiniz diye düşünüyorum. Birde başka sitelere reklam vermek de ziyaretci sayısını arttırabilir.
Sayfalar: 1 2