MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Google Domain Servisini Test Ediyor
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
resim
Google bugün bir domain kayıt servisi oluşturacağını duyurdu. Henüz işin çok başında olan servis şu an için sadece davetiye ile erişebildiğiniz bir beta sürecinde.

Google’ın küçük işletmelerle uğraşan bir departmanı (Google KOBİ falan heralde) böyle bir işe girilmesi gerektiğine karar vermiş, zira bu küçük işletme dediğimiz oluşumların %55’inin bir internet sitesi yokmuş. (Yani kısaca Google paranın kokusunu almış diyebiliriz.)

Hosting hizmeti vermeyecek olan Google, çeşitli web hizmetleri için de bu alan için Squarespace, Wix, Weebly ve Shopify gibi isimlerle ortaklık imzalamış.

Google Domain servisi hizmete başladığında Google üzerinden alan adı alım-satım işlemi yapabileceksiniz. Üstelik diğer domain hizmeti sağlayıcıların aksine Google sizi ekstra masraflara sokmayacak. Alan adınıza 100 elektronik posta adresi alabilecek ve 100 sub-domain (“alt alan adı” bak bunun da Türkçe’sini bilin) açabileceksiniz.

Ayrıca Google’dan aldığınız alan adları şirketin kendi DNS sunucularını kullanacak ki bu da sitenizi ziyarete gelenlerin bekleme süresini azaltacak, yüklenme hızını artıracak falan. (Google’ın ara ara aksamasını saymazsak)

Eğer Google Domains servisi ilginizi çekti ise bu bağlantıdan yönlendirmeleri takip ederek davetiye talebinde bulunabilirsiniz

İyi Günler // Alıntıdır

Benim Bu Haberi Görünce Aklıma Gelen Bir Soru Peki Biz Domain Adreslerimizi Google ye Taşırsak Arama Motorunda Bir Üstünlüğümüz Olacak mı ? Sonuçta Adamların Arama Motoru Ve Alan Adı Servisi Kendi Müşterilerine Bir Ayrıcılık Yapacaklar Mıdır ? İndex Hızımızda Falan Bir Farklılık Olacak Mıdır ?
bence olacaktır sonuçta google kapsamında bişey hadi hayırlı olsun inş olur
Google için zor olmaması gerek Gülümseme Soruna gelirse üstünlük olabilir..
Google, eğer sırf domain müşterisi diye o sitelere ayrıcalık yaparsa hukuki sorunlar yaşayacaktır. Google algoritmaları yüzünden iflas eden e-ticaret şirketleri var. Yeterince tepki çekti, daha da arttırmak istemeyecektir bu tepkileri.