MyBB Depo Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: Hilal Stratejisi ile SEO Yaparak Ilk Sayfaya Yükselmek
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Selam dostlar, başlık belki ilginç gelebilir, ama gerçekten size Hilal stratejisi ile SEO yapmayı göstereceğim Aslında fazla detaya girmedim kafanızı karıştırmamak için, fakat ilk önce katmanlı link inşaası hakkında giriş yapayım dedim, birkaç gün sonra inşallah detaylı bir şekilde katmanlı link stratejileri hakkında birkaç video’lu ders yayınlayacağım. Aşağıdaki resime bakarsanız belki de mantığı anlarsınız birçoğunuz:

resim

Aslında bu resimi hazırlamak epey zamanımı aldı, grafikerlik konusunda bilgisiz olduğum için belki de. Bu resimde gördüğünüz gibi ana sitenize 3 katman var, ilk katman haber siteleri veya genel bloglar, paravan bloglar ve tanıtım yazıları. İkinci katmanda ise wiki, yorum, sosyal imleme, web 2.0 profil linkler var, en son yani 3.katmanda da her türlü linkler var.

İlk Katman: İlk önce anahtar kelimelerinizi belirliyorsunuz, sonra da birkaç tane 400-500 kelimelik makaleler hazırlayarak tanıtım yazıları, paravan bloglara ve haber sitelerine veya genel bloglara giriyorsunuz. Paravan blog açarken her paravan blog 5-15 sayfa arası olsun, yani her paravan blog’a 5-15 adet özgün makale girin, her makaleden ise 1 adet link vereceksiniz sitenize (ana sayfa ve alt sayfalarına). Aynı şekilde birkaç tane de haber sitelerinden veya genel bloglardan, ve ilgili sitelerden tanıtım yazısı alıyorsunuz.

Dikkat: Aldığınız linklerin 30%’u anahtar kelimeleriniz ve 50%’si de jenerik kelimeler (örneğin: tıklayın, daha fazlası, devamı için tıklayın gibi), ve 20%’si de sayfalarınızın direk URL’leri olsun.

İkinci Katman: Daha önce sosyal imleme, web 2.0 profil ve yorum linkleri direk ana siteye uygulandığı zaman site yükseliyordu, fakat şimdi sıralamadan geriliyor, çünkü Google’ın son algoritmaları baya ilginç. Artık rakiplere negatif SEO yapan kötü niyetli insanlar da az değil. Şimdi ise böyle linkleri direk ana sayfaya değil de paravan bloglarınıza ve diğer katman 1′deki linklere uygulamanız daha mantıklı. Böylece katman 1′deki linklerin değerleri de güçleşecektir. Fakat sosyal imleme, yorum ve profil linkler alırken girdiğiniz yazıların özgün olmasına dikkat edin, zaten birçok programlarda spin (özgünleştirme) desteği mevcut.

Üçüncü katman: Burda ise sosyal imleme, profil ve yorum linklerinize kasabildiğiniz kadar link kasın. Her türlü linkler uygundur, aklınıza ne gelirse, yani şimdi spam yapın dersem herkesin yüzü buruşacak bu yüzden iyi sözlerle anlatmaya çalışıyorum.

resim
Dikkat etmeniz gereken diğer bir konu da zamanlamayı ayarlamak. Örneğin katman 1′i uygulamak için 1 hafta’ya yayın. İkinci haftada ise katman 2 linkleri alın, 3 hafta da katman 3 linkleri alın. Böylece daha doğal olacaktır, Google’ın gözünde siteniz sevilecektir, çünkü bu hilal stratejisidir

Hiç korkmayın bu stratejiden, çünkü bu tamamen white hat (beyaz şapka) yöntemidir, katman 1′deki linklerinize çok dikkat etmeniz gerekir. Çünkü o sitenizin kalkanıdır.

Bunu birçok programla yapabilirsiniz, ama size tavsiyem Money Robot Submitter programıdır.

Aslında program 7 gün ücretsizdir, fakat bu gösterdiğim yöntemi otomatikleştirmek istiyorsanız SEO strateji destekli ücretli sürümünü kullanmakta fayda var.

Programı indirmek için
Kod:
www.moneyrobot.com/tr

Alıntıdır:
Kod:
http://www.seoamk.com/
Konudaki site adresini code tagları içerisine alınız.